Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Ektorpsgården

Björnbo 9, Lidingö

Välkommen till oss

Sofia Stenmark, Tf. Verksamhetschef

Hej, Jag heter Sofia Stenmark och ansvarar för Attendo Ektorpsgården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
35
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Serbokratiska, Spanska, Thailändska, Tigrinia
Byggt år
1954

Boendet

Det lilla familjära boendet

I trivsamma Björnboområdet på Lidingö ligger Ektorpsgården. Här har vi två somatiska enheter och två demensenheter. Som boende hos oss får du heldygnsomsorg av hög klass. 

Ektorpsgården består av 35 lägenheter fördelade på fyra enheter. Du bor i egen lägenhet med badrum. Lägenheterna renoverades 2011. Samtliga av våra lägenheter har trygghetslarm och omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Det är lätt att umgås och här blir alla sedda. Närheten till naturen gör att alla lägenheter har grönskande utsikt.

Aktiviteter

Aktiviteter som stimulerar fysiska och mentala förmågor

Vårt fokus ligger på att varje aktivitet ska vara en social stund, ett avbrott från vardagen och en möjlighet att stimulera fysiska och mentala förmågor.

Måltiderna är en central och viktig del i vardagen. Vi följer årets olika säsonger och firar högtider traditionsenligt. Lunch, fika, middag och kvällsmål serveras på fasta tider.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Ektorpsgården och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.369558,"lng":18.171015},"content":"<h4>Attendo Ektorpsgården, äldreboende i Lidingö</h4><p>Björnbo 9 </br> 181 46 Lidingö </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.369558,18.171015' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Björnbo 9,
181 46 Lidingö
Stockholms län

Öppna vägbeskriving