Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Kapellgärdet Norra

Vattholmavägen 12 A, Uppsala

Välkommen till oss

Anna Palm, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
99
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen!

Attendo Kapellgärdet Norra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. Boendet drivs med konceptet Sport & Spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ med anpassade aktiviteter för just Dig.

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. Genom att lämna dina uppgifter accepterar du att Attendo kontaktar dig angående ditt visade intresse.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?
Vi vill gärna fortsätta inspirera dig gällande vårt erbjudande!

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder i syfte att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo (den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster) och vi kan även komma att behandla dina uppgifter i mailutskickssyfte (endast om du ger ditt samtycke till det vilket du kan återkalla).

Boendet

Nybyggt & modernt äldreboende

Här finns 99 lättmöblerade lägenheter varav sex stycken parlägenheter. Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med tillgång till gemensam balkong, kök och vardagsrum.

Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra eller varför inte träffas i sportbaren och följa favoritlaget med något gott att dricka? När vädret tillåter så är vi gärna ute och njuter av vår fina innergård där vi plockar bland bär och doftande blommor.

Följ oss på Instagram
Följ oss på Facebook

Ladda ner faktablad

Lägenheterna

Ljusa och trivsamma lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har dessutom tillgång till en egen balkong.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 44 m² och har två rum, trinettkök, badrum samt tillgång till en egen balkong.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Omsorg & Aktiviteter

Avkopplande bubbelbad och en varm bastu

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

I vår träningslokal finns det möjlighet till anpassad träning så väl för individ och gruppträning tillsammans med våran sjukgymnast. Eller åka iväg på en cykeltur med vår personal och upplev Uppsala ifrån cykeln?  

I vår mysiga relaxavdelning har möjlighet att varva ner med ett avkopplande bubbelbad och en varm bastu för återhämtning efter dagens betsyr. Eller varför bara inte njuta av något gott och drick i härligt sällskap i vår fantastiska takterrass med en slående utsikt över centrala Uppsala och Gamla Uppsala.

På Attendo Kapellgärdet Norra utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Kapellgärdet Norr lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar undersköterskor och vårdbiträden och finns på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Matglädje

Känna dofter ifrån matlagningen

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

På Kapellgärdet Norra har vi en egen kock som tillsammans med våra medarbetare gör era måltiderna till något extra!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.872754,"lng":17.637852},"content":"<h4>Attendo Kapellgärdet Norra, äldreboende i Uppsala</h4><p>Vattholmavägen 12 A </br> 754 19 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.872754,17.637852' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Vattholmavägen 12 A,
754 19 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving