Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Solskiftet

Solskiftesvägen 9-11, Åkersberga

Välkommen till oss

Zlata Cerimagic, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
36
Rumsstorlek
38 kvm

Boendet

Naturnära äldreboende

Solskiftets äldreboende riktar sig till dig som är äldre och har behov av vård och omsorg dygnet runt. Vi lägger stor vikt vid att dina önskemål och dina behov får stå i centrum. På Solskiftet arbetar vi med olika former av träning och sysselsättning för att skapa glädje och social samvaro. Utanför husknuten finns hagar med hästar och de lugna småvägarna gör det enkelt att ta en promenad.

Mer om boendet

Stora rum och trädgård

Solskiftets äldreboende består av ett enplanshus med tre avdelningar som totalt rymmer 36 lägenheter. På varje avdelning finns gemensamma utrymmen såsom stort kök, matrum och vardagsrum. Här är det enkelt att ta sig ut i friska luften eftersom varje avdelning har en egen skyddad trädgård. Korridoren som sammanbinder avdelningarna är en utmärkt träningsrunda under dagar när vädret inte lockar till utevistelse.

Att bo hos oss innebär trygghet, men också rätten att fortsätta vara sig själv. Här kan du inreda din lägenhet med egna möbler, förutom säng, sängbord och sänglampa som redan finns på plats. Lägenheterna är relativt stora, de flesta är ca 38 kvadratmeter. Utöver det rymliga rummet finns ett stort badrum samt ett skåp med diskho, kylskåp och eluttag för till exempel en mikrovågsugn, vattenkokare eller kaffebryggare. Alla lägenheter är utrustade med både tvättmaskin och torktumlare.

Omsorg & Medarbetare

Trygg vardag

Vi arbetar för att skapa en trygg vardag med mycket glädje och socialt umgänge. Vi vill kunna erbjuda dig meningsfulla aktiviteter och vi värnar om ett gott samarbete med dina anhöriga.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som ansvarar lite extra för dig. Vi skriver också en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. Självklart finns medarbetare där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

På Solskiftets äldreboende finns det personal dygnet runt. Här finns tillgång till omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

”Jag tycker om min lägenhet, även om jag inte har synen med mig längre. Det är så underbart nu när besöksförbudet har tagits bort.”

Elsa Lundqvist, mars 2021 Boende på Attendo Solskiftet

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.500606,"lng":18.306896},"content":"<h4>Attendo Solskiftet</h4><p>Solskiftesvägen 9-11 </br> 184 33 Åkersberga </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.500606,18.306896' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Solskiftesvägen 9-11,
184 33 Åkersberga
Stockholms län

Öppna vägbeskriving