Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Vårdbo Åkersberga

Österskärsvägen 3, Åkersberga

Välkommen till oss

Ida Tollefors, Tf. Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
24
Talade språk
Svenska

Boendet

Hemtrevligt boende

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett äldreboende vid Åkers kanal vid Järnvägsparken, centralt i Åkersberga. Boendet är litet och hemtrevligt med 24 lägenheter och en social dagverksamhet. Vi utgår från de önskemål och behov som du som boende har och anpassar omvårdnaden efter dig och dina behov.

Här finns 24 enrumslägenheter fördelade på två våningsplan. Plan 1 har 12 lägenheter för personer med demenssjukdom och plan 2 har 12 lägenheter för somatisk vård.

Lägenheterna är ljusa och trevliga och många har egen balkong. Våra gemensamma utrymmen är väldigt trivsamma och är väl lämpade för social samvaro.

Läs mer om äldreboende på Österåkers Kommuns hemsida

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på det sätt du önskar

På Attendo Vårdbo i Åkersberga får du en egen kontaktperson som är den person som du har lite extra kontakt med. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan så att omsorgen blir på det sätt du önskar. 

Här har vi en mysig och trivsam stämning och vi erbjuder olika typer av aktiviteter, individuellt eller i grupp, för att skapa en rolig och varierande vardag.

Det finns även en dagverksamhet som tar emot hemmaboende pensionärer som vill delta i olika aktiviteter eller bara vara med i ett socialt sammanhang.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Vårdbo Åkersberga har vi engagerade undersköterskor varav många har arbetat länge i verksamheten.

Vi har sjuksköterska på plats måndag till fredag kl. 07.00-17.00 övrig tid är enheten kopplad till ett mobilt sjukskötersketeam.

Här finns det även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

”På Attendo Vårdbo Åkersberga är det jättetrevligt, personalen bakar ofta och ordnar roliga aktiviteter. Maten är så god att jag ofta äter lite för mycket.”

Torbjörn Sporrhammar Boende på Attendo Vårdbo Åkersberga

Silviahemscertifierat äldreboende

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett Silviahemscertifierat äldreboende. Det innebär att alla medarbetare på enheten har blivit utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga. Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av medarbetare.

Information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns på www.silviahemmet.se

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.478552,"lng":18.294872},"content":"<h4>Attendo Vårdbo Åkersberga, äldreboende i Åkersberga</h4><p>Österskärsvägen 3 </br> 184 50 Åkersberga </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.478552,18.294872' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Österskärsvägen 3,
184 50 Åkersberga
Stockholms län

Öppna vägbeskriving