Attendo Muréngatan

Nybyggt och modernt äldreboende. Här kan du ta del av vårt utbud av aktiviteter som musik, dans, spa-avkoppling, gympapass, promenader och boulespel i vår trädgård. När du är klar avslutar vi med något gott i vår sportbar. Du väljer!

Kontakt

Adress

Fakta

  • Antal platser - 102

    Talade språk - Svenska

    Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa,Livsstilsboende Kultur & Nöje

    Byggt år - 2020

Boende där hälsa och välmående står i fokus

Attendo Muréngatan är ett nybyggt äldreboende i centrala Gävle. Äldreboendet öppnade i maj 2020 och är stort, luftigt och hemtrevligt. Vi lägger stor vikt på att du ska trivas och känna dig som hemma.

Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med gemensamma balkonger, kök och vardagsrum. Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra. 

Muréngatan är ett modernt äldreboende med inriktning både mot Kultur & Nöje och Sport & Spa. Hos oss får du stor möjligheter att ta del av vårat utbud av aktiviteter där vi ordnar aktiviteter som musik, dans, spa-avkoppling, gympapass och mycket annat.

Varmt välkommen till oss! 

 

Följ oss på Instagram

Våra trivsamma lägenheter är mellan 30-34 m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort och anpassat badrum.

Här kan vi även erbjuda olika former av boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är mellan 44-47 m². 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma. 

Önskar du att veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss. 

Aktiviteter dagligen

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med.Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem. 

Vi erbjuder aktiviteter dagligen som följer vårt koncept Sport & Spa samt Kultur & Nöje. I vårt mysigt inredda Spa erbjuder vi bubbelbad, bastu och avslappning. Här bjuder vi även in till fysiska aktiviteter bl.a. promenader och boulespel i vår trädgård. När du är klar avslutar vi med något gott i vår sportbar.

I andra aktiviteter har vi kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket annat.

Följ oss på Instagram

Medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens

På Attendo Muréngatan utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Här finns sjuksköterskor dygnet runt samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid.

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver och på det sätt som du vill ha den.

Våra menyer är säsongsanpassade

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Jag och min fru fick gehör för vår önskan att få fortsätta att bo tillsammans. Vi blev beviljade en parlägenhet och vi valde att flytta till Muréngatan. Det var smidigt och lätt och de erbjuder god service och trygghet."

Hasse, Feb-2021

Boende på Attendo Muréngatan

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?