Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemse

Centralt och hemtrevligt äldreboende. Här ser vi till att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter, både enskilt och i grupp.

Kontakt

 • Marie Hindrikson
 • Verksamhetschef

 • Marie.Hindrikson@attendo.se
 • 072-522 50 40
 • Hej, Jag heter Marie Hindrikson och ansvarar för Attendo Hemse. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser: 40

 • Trädgård, Centralt

Story image

Ditt centrala och hemtrevliga boende på Gotland

På Attendo Hemse Äldreboende finns det 40 lägenheter som är fördelade på 4 avdelningar. Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter, både enskilt och i grupp.

Närområdet

Det är lätt att ta sig till tandvård, vårdcentral, fotvårdsspecialist och apotek som ligger i angränsande byggnad.

Story image

En värdefull vardag

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter, både enskilt och i grupp.

Story image

Våra medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:

 • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
 • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
 • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
 • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
 • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!
Quote

En underbar personal!

Devider

Närstående till bonde på Attendo Hemse

Intresserad av äldreboende?