Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Regementsgatan

Nybyggt och modernt äldreboende med både bio och sinnesrum. Inriktningen Kultur & Nöje speglar vårt aktivitetsutbud och knyter an till det rika kulturliv som finns i Visby.

Kontakt

Unit contact image
 • Beate Thyrén
 • Verksamhetschef

 • beate.thyren@attendo.se
 • 076-696 45 40
 • Hej,
  Jag heter Beate Thyrén och ansvarar för Attendo Regementsgatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser - 58

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Centralt

Story image

Nybyggt äldreboende med inriktning Kultur & Nöje

Attendo Regementsgatan är ett nybyggt och modernt äldreboende. Boendet är ljust, luftigt och hemtrevligt. Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med kök och vardagsrum. Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra.

I vår samlingssal bjuder vi in till gemenskap och allt som boendets profil Kultur och Nöje erbjuder. På Attendo Regementsgatan finns både bio och sinnesrum.

Följ oss på Instagram
Story image

Kontaktperson som ansvarar lite extra för just dig

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vår sjukgymnast förskriver hjälpmedel och arbetar med rehabilitering samt handleder övriga medarbetare. Vi upprättar en så kallad genomförandeplan tillsammans med dig för att du ska få möjlighet att vara delaktig och själv bestämma hur du vill ha din hjälp utförd.

På Attendo Regementsgatan erbjuds aktiviteter dagligen och dessa planeras av aktivitetsansvarig. Vår profil Kultur och Nöje återfinns i vårt aktivitetsutbud och knyter an till det rika kulturliv som finns i Visby.

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Regementsgatan utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Här finns tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och fysioterapeuter samt arbetsterapeuter dagtid. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:

 • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
 • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
 • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
 • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
 • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Albert och Britta, boende på Regementsgatan
Albert och Britta, boende på Regementsgatan

Goda relationer och hög kundnöjdhet

Läs intervjun med verksamhetschef Beate och berättelser från boende på Regementsgatan.

"Det är lagom stora och fina rum här och jag har ett bra kompisgäng. Vi träffas när vi äter och då och då när det är aktiviteter. Nu ser vi fram emot jul och det brukar bli fint med härlig stämning. Jag känner en stor trygghet här, inte för att jag tycker att jag behöver så mycket hjälp men jag vet jag att de finns här för mig och jag slipper ovissheten. Personalen är verkligen väldigt bra och de gör ett fantastiskt jobb."

Läs artikeln
Quote

”Jag trivs här för det är roligare att ha roligt än att ha tråkigt. Här har vi roligt!”

Devider

Boende på Regementsgatan

Video poster
Video play button

Följ med en dag på ett äldreboende

Undrar du hur det är att bo på ett äldreboende? Hur ser vardagen ut, vad erbjuds det för aktiviteter och kommer man hitta nya bekantskaper? I den här filmen får du följa med en dag i Britas liv som bor på Attendo Regementsgatan på Gotland.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden
Video poster
Video play button

Ditt nya boende

Ta en titt på hur en lägenhet ser ut hos oss på Regementsgatan. Här flyttar du in och inreder så som du själv vill ha det.

Quote

”Ni gör ett fantastiskt jobb under svåra tider, Ert bemötande är beundransvärt, alltid glada”

Devider

Närstående, februari 2021

Intresserad?