Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Sandbyhov

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Sandbyhovsgatan 6

  • 602 11 Norrköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser: 54

    Talade språk: Svenska

    Byggt år: 2019

Story image

Du är delaktig i din omsorg

Attendo Sandbyhov blir ett nytt modernt äldreboende har 54 trivsamma och ljusa lägenheter samt fina gemensamma rymliga utrymmen för samvaro. Boendet är ett Livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. Det finns tillgång till bastu med relax, bubbelbad och gym för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld.

Varje boendeenhet finns ljusa gemenskapsutrymmen med matsat, TV-hörna och har balkong eller uteplats där vi njuter i eftermiddagsolen med kaffe och hembakat. 

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem. 

Aktiviteter för kropp och sinne

Aktiviteter är något som är både viktigt och uppskattat. Det betyder samvaro, glädje och rörelse både för hjärna och kropp. Ett varierat och kontinuerligt aktivitetsutbud, det viktiga är att vi för en dialog med de boende och hela tiden stämmer av vad de vill göra och att vi utgår ifrån det när vi planerar aktiviteter på boendet. 

Vi erbjuder aktiviteter dagligen som följer vårt koncept Sport & Spa. I vårt mysigt inredda Spa erbjuder vi bubbelbad, bastu och avslappning. Här bjuder vi även in till fysiska aktiviteter i vår trädgård när vädret tillåter. När du är klar avslutar vi med något gott i vår sportbar.

 

 

Medarbetare med gedigen erfarenhet och specialkompetens

På Attendo Sanbyhov utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare kommer att ha erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Det kommer att finnas sjuksköterskor dygnet runt samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

 

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Intresserad?