Attendo Skutan

Äldreboende med en trevlig innergård där vi gärna umgås tillsammans, fikar och tar små promenader.

Kontakt

Unit contact image
 • Åse Vollbrecht
 • Verksamhetschef

 • ase.vollbrecht@attendo.se
 • 070-212 90 20
 • Hej,
  Jag heter Åse Vollbrecht och ansvarar för Attendo Skutan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Rumsstorlek - 32-35 kvm

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Lediga platser - Ja

Video poster
Video play button

Centralt äldreboende

Attendo Skutan äldreboende ligger i Flemingsbergs centrum i Huddinge med närhet till butik, apotek och service. Här finns avdelningar för personer med demens, somatiska besvär samt avdelningar med korttidsplatser.

Här finns 83 lägenheter fördelade på 5 plan. Lägenheterna är mellan 32-35 kvm och består av ett rymligt rum med litet pentry samt ett stort kaklat badrum. Våra permanenta platser är utrustade med säng och sängbord, i övrigt möblerar du själv. Lägenheterna för korttids- och växelvård är möblerade.

Varje enhet består av nio lägenheter och där finns ett gemensamt vardagsrum och matsal. Där finns även en stor balkong för frisk luft och sköna stunder i solen samt en fin innergård för fika och små promenader.

Kolla gärna på filmen här bredvid för att ser mer av vårt fina äldreboende.

Följ oss på Instagram
Story image

Omsorg med individen i fokus

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, förskriver hjälpmedel samt handleder personalen.

Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Skutan äldreboende leds av verksamhetschef och biträdande verksamehetschef.

Det arbetar flera olika professioner i verksamheten såsom undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Sjuksköterska finns på plats varje dag. Jourtid bemannas Attendo Skutan av sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Familjeläkarna Saltsjöbaden ansvarar för läkarinsatserna och besöker boendet två dagar i veckan. Övrig tid finns de tillgängliga för rådgivning per telefon eller för akuta besök.

Glädje, engagemang och närvaro

Åse, Claudia och Sandra utgör ledningsgruppen på Attendo Skutan och verkar vara någon typ av ”perfect match”. Man kompletterar varandra och det märks att man talar samma språk.

– Vi är tajta och har alla de specialstyrkor som behövs för att få saker och ting att hända. 

– Vi vill sprida en känsla av omtanke, glädje, professionalism och närvaro åt såväl medarbetare som boende och anhöriga. Här jobbar vi med ”öppna dörrar” och vill att man ska känna sig välkommen och sedd. 

 

I slutet av 2022 gjordes en artikel där ledningsgruppen på Attendo Skutan intervjuades: 

Läs artikeln här
Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

”Hjärtliga och goa, personalen arbetar med hjärtat”

Devider

Närstående

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Huddinge som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Huddinge

Intresserad?