Attendo Varvsvägen

Nybyggt och modernt äldreboende i naturnära miljö. Här kan du ägna dina dagar åt trädgårdssysslor, fika med kompisar eller varför inte ta en härlig promenad.

Kontakt

Unit contact image
 • Lovisa Claesson
 • TF Verksamhetschef

 • Lovisa.claesson@attendo.se
 • 070-872 96 91
 • Hej,
  Jag heter Lovisa Claesson och ansvarar för Attendo Varvsvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Rumsstorlek - 31 kvm

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Solrum

  Lediga platser - Ja

Video poster
Video play button

Äldreboende i vacker och stimulerande miljö

Vi har lediga platser!

Attendo Varvsvägen är ett nytt äldreboende i Masmo, Huddinge. Äldreboendet är beläget i en naturnära miljö och har plats för 79 lägenheter, uppdelat på fyra plan.

Det är ett så kallat livsstilsboende med konceptet Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Här erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus.

Titta gärna på filmen här bredvid för att se mer av vårt fina äldreboende.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Värmande kvalitetstid

Ett solrum känns såklart lite privilegierat och syftar till välmående – men det finns även andra dimensioner som man får på köpet. – Det är lite guldkant och ombyte i vardagen och som boende och personal får man en stunds viktig kvalitetstid. Man får tid att snacka och diskutera och man gör det i en miljö som är både behaglig, avslappnad, nära och annorlunda. Det blir liksom blir en annan typ av dialog. Och det gäller såklart även för de anhöriga som kommer på besök. Det är helt fritt fram att sticka upp till solrummet tillsammans med sin mamma eller pappa och spendera en stunds soltid tillsammans. Det blir en mysig och skön aktivitet som kanske dessutom gör att man minns och tänker på andra liknande stunder man haft tidigare, säger Verksamhetschef Asmar Ghaderi.

Läs hela artikeln
Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner och delta i roliga aktiviteter.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Huddinge som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Huddinge

Intresserad?