Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Varvsvägen

Nybyggt och modernt äldreboende i naturnära miljö. Här kan du ägna dina dagar åt trädgårdssysslor, fika med kompisar eller varför inte ta en härlig promenad.

Kontakt

Unit contact image
 • Claudia Mourad
 • Verksamhetschef

 • Claudia.mourad@attendo.se
 • 070-872 96 91
 • Hej,
  Jag heter Claudia Mourad och ansvarar för Attendo Varvsvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Lediga platser: Ja

  Rumsstorlek: 31 kvm

  Talade språk: Svenska

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

 • Solrum

Video poster
Video play button

Äldreboende i vacker och stimulerande miljö

Vi har lediga platser!

Attendo Varvsvägen är ett nytt äldreboende i Masmo, Huddinge. Äldreboendet är beläget i en naturnära miljö och har plats för 79 lägenheter, uppdelat på fyra plan.

Det är ett så kallat livsstilsboende med konceptet Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Här erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. 

Här erbjuds dagligen aktiviteter med vår engagerade aktivitetssamordnare i vårt "Livsrum" och vid fint väder flyttas våra aktiviteter ut i trädgården.

Titta gärna på filmen här bredvid  för att se mer av vårt fina äldreboende och följ oss i vardagen på Instagram!

Följ oss på Instagram!

Engagerade medarbetare

Som boende hos oss får du en egen kontaktperson med ansvarar för din omsorg och det som bidrar till att du får en meningsfull tillvaro. Ett personligt livskvalitetssamtal hålls i samband med inflyttningen och sen fortlöpande för att följa upp olika önskemål.

Kontaktpersonen kompletteras av ett tvärprofessionellt team av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut som tillsammans skapar trygghet och säkrar vårdens kvalitet. Vi samverkar med läkare som kommer varje vecka till oss på boendet.

Vårt sjuksköterske- och rehabteam på Attendo Varvsvägen strävar efter en hög patientsäkerhet med nära och god dialog med kunder och närstående för att skapa bästa möjliga trygghet och delaktighet. 

 

 

Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image

Gemenskap och aktiviteter för alla

Vi har ett rikt aktivitetsutbud och jag försöker alltid lyssna och ta till mig nya idéer och förslag; och hela tiden leta aktivt efter nya roliga och intressanta saker att hitta på. Utflykter, musik, bingo, plantering, grill, högläsning, glasscafé och cykelrundor är några av de saker som står på aktivitetsmenyn, men ibland kilar de som vill i väg på restaurang och sommartid blir det några sköna turer ned till det svalkande vattnet. – Vi firar allas födelsedagar och olika högtider och ingen ska behöva känna sig ensam eller inte sedd. Att få människor att må bra och vilja vara med i en gemenskap är det jag brinner för och när jag ser hur den mest inbitne enstöring plötsligt tinar upp och i stället får förväntan och glädje i ögonen – ja då värmer det lite extra i hjärtat, avslutar Aram Moayed.

 

Läs hela artikeln här!

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

På Attendo Varvsvägen bestämmer man själv över sin omsorg och sin tillvaro. I samband med inflyttningen skapar vi en individuell plan för hälsa och livskvalitet, där såväl önskemål som vård- och omsorgsbehov finns med och uppdateras löpande. När du bor hos oss är du delaktig och kan påverka verksamhetens utformning av allt från mat till aktiviteter. Vi jobbar systematiskt för att hälsa och välmående ska vara i fokus för vår omsorg. 

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner och delta i roliga aktiviteter.

Värmande kvalitetstid

Ett solrum känns såklart lite privilegierat och syftar till välmående – men det finns även andra dimensioner som man får på köpet. - Det är lite guldkant och ombyte i vardagen och som boende och personal får man en stunds viktig kvalitetstid. Man får tid att snacka och diskutera och man gör det i en miljö som är både behaglig, avslappnad, nära och annorlunda. Det blir liksom blir en annan typ av dialog. Och det gäller såklart även för de anhöriga som kommer på besök. Det är helt fritt fram att sticka upp till solrummet tillsammans med sin mamma eller pappa och spendera en stunds soltid tillsammans. Det blir en mysig och skön aktivitet som kanske dessutom gör att man minns och tänker på andra liknande stunder man haft tidigare. Vi använder vårt solrum flitigt och njuter av de värmande strålarna med något gott att dricka, berättar boendets verksamhetschef.  

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Huddinge som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Huddinge

Intresserad?