Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Lillgårdsvägen

Attendo Lillgårdsvägen äldreboende i Tungelsta är ett nybyggt livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. Det innebär att vi har fokus på hälsa och motion och ordnar många trevliga aktiviteter utomhus.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 54

    Talade språk - Svenska

    Särskild fokus - Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

    Parboende

Story image

Fokus på hälsa och motion

Äldreboendet ligger nära naturen men vi har också en egen trädgård som är speciellt byggd för att de som bor hos oss ska kunna trivas ute. Attendo Lillgårdsvägen är ett Livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård där vi satsar på en vacker och aktivitetsinriktad utemiljö. Här ska alla som vill kunna ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Vi förflyttar en del av inneaktiviteterna till vårt växthus där vi till exempel ordnar läs- och sångstunder.

Hos oss på Lillgårdvägen finns 54 fina och funktionella lägenheter som är fördelade på mindre enheter. Här kan vi erbjuda boende till par som flyttar till oss tillsammans. På varje enhet finns närhet till sällskapsrum, en stor härlig balkong samt kök och matsal.

Vi erbjuder permanentboende både för personer med demens och med stort omvårdnadsbehov. 

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller önskar visning!

Story image

Omsorg med individen i fokus

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Vi erbjuder ett utbud av aktiviteter varje vecka och du väljer själv när du vill vara med. Återkommande aktiviteter är t ex frågesport, musikstunder, pyssel och promenader. Då vårt koncept är utevistelse och trädgård är många av våra aktiviteter knutna till detta ämne.

I trädgården finns lättillgängliga promenadstråk, fruktträd och bärbuskar liksom ett fint växthus. I trädgården hittar du även ett utegym anpassat för seniorer.

 

Engagerade medarbetare

På Attendo Lillgårdsvägen utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och kompetens inom äldreomsorg dygnet runt. Här finns sjuksköterskor på plats dagtid och tillgänglig jour samt att fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Vi samverkar med närliggade vårdcentral och läkare kommer till boendet varje vecka.

I verksamheten arbetar även verksamhetschef, planeringsledare och aktivitetssamordnare.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?