Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Enhagsslingan

Hemtrevligt äldreboende i naturnära område. I vår grönskande trädgård samlas vi gärna för att umgås över en fika. Du kan även njuta i vår relaxavdelning med bastu.

Kontakt

Unit contact image
 • Eldrin Khan
 • Verksamhetschef

 • Eldrin.Khan@attendo.se
 • 072-389 00 32
 • Hej, Jag heter Eldrin Khan och ansvarar för Attendo Enhagsslingan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser: 54

  Rumsstorlek: 30-42 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Byggt år: 2014

 • Spa, Bastu, Trädgård, Växthus, Parboende, Side by side-cykel

Story image

Hemtrevligt äldreboende i Täby

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende. 

Vi är ett livsstilsboende med konceptet Utevistelse & Trädgård. Här använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning. Vi har stora gemensamma ytor för aktiviteter samt en rogivande relaxavdelning med bastu. Här finns en stor grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, potatisland, växthus, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap.

På Attendo Enhagsslingan har vi roligt och tillsammans skapar vi en härlig miljö att vistas i.

Story image

Varierande och personanpassade aktiviteter

Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning samt en omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårt motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor.

Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam och kommer till oss en gång i veckan eller vid behov.

På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter. Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC. Tillsammans bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

Vi har en mycket fin arbetsmiljö både inne och ute, våra medarbetare är engagerade och hjälpsamma.

Devider

Emina Ajdinovic

Samordnare

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Täby erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Täby

Intresserad?