1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Årstabergshemmet

Åmänningenvägen 13, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende, Korttidsplatser
Antal platser
56
Talade språk
Svenska, Amaringa, Arabiska, Dari, Filippinska, Kurdiska, Persiska, Somaliska, Spanska, Sinhalesiska, Syrianska, Tigre Nga, Turkiska, Wollof
Särskild fokus
Livsstilboende Utevistelse & Trädgård

Välkommen till oss

VerksamhetschefKatarzyna Wajer

Telefon: 070-971 60 49

Boendet

Livsstilsboende

Med utsikt över en grönskande trädgård i vackra Årsta ligger Årstabergshemmet äldreboende. Här är närheten till naturen påtaglig och en viktig del av vårt arbete.

Vi har inriktningen Utevistelse & Trädgård vilket innebär att vi tar tillvara på årstidernas växlingar och vistas mycket i naturen. Både i de vackra omgivningarna och i vår lummiga trädgård där vi har planteringsbäddar, pergola och träningsredskap. Allt för att du ska få ett skönt friluftsliv – om du vill. Kort sagt vill vi uppmuntra dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Här finns 56 lägenheter som är fördelade på sju enheter. Alla lägenheter är trivsamt inredda och har ett stort badrum med dusch, samt kök med pentry. Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning på varje plan. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller piano – då går det också bra.

Omsorg & Aktiviteter

Inviden i centrum

Vi har stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus. En aktivitetsgrupp planerar dagliga aktiviteter som passar årstiden och vädret. Bingo går alldeles utmärkt att spela även i trädgården under ett träd. 

Vår grillunch är populär och välbesökt långt in på hösten. Varma kvällar sitter vi vid vår grill ute i trädgården. För den som vill finns även möjlighet att ägna sig åt odling och plantering.

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, samordnare, teamledare, undersköterskor och vårdbiträden. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska finns tillgänglig för alla boenden. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

I vårt arbete med personer med demenssjukdom utgår vi från bevisat effektiva metoder. Övervägande del av personalen har gått en utbildning i BPSD-Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

"De bästa minnena skapas av kontakten med de som bor här och med deras anhöriga. Man får så mycket tacksamhet."

Freweine Tewelde Undersköterska

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.297146,"lng":18.044645},"content":"<h4>Attendo Årstabergshemmet, äldreboendet i Stockholm</h4><p>Åmänningenvägen 13 </br> 120 57 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.297146,18.044645' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Åmänningenvägen 13,
120 57 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving