1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Ekebyvägen

Ekebyvägen 1A, Eskilstuna

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
30 kvm
Talade språk
Svenska, arabiska, filippinska, finska, kroatiska

Välkommen till oss

VerksamhetschefCaroline Tengbrand

Telefon: 016-400 12 10

Boendet

Livsstilsboende med inriktning Utevistelse & Trädgård

Attendo Ekebyvägen är ett nybyggt äldreboende i Eskilstuna med inriktning Utevistelse & Trädgård. Här har vi ett stort fokus på naturen och vistas ute så ofta som möjligt. Vi har en härlig trädgård med utegym, grillplats, promenadslingor och uterum för trevliga stunder. Även inomhus har vi lagt stor vikt på att skapa en inspirerande och avkopplande miljö med bland annat ett härligt spa. Lägenheterna är ljusa och moderna och det finns gott om gemensamma utrymmen för trevliga stunder tillsammans. Välkommen till oss!

 

Omsorg och Aktiviteter

Individen i fokus

Alla boende på Attendo Ekebyvägen har en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans gör vi upp en individuell plan så att du får den omsorg och omvårdnad du behöver och på det sätt du önskar. Detta dokumenteras i en genomförandeplan som vi regelbundet följer upp tillsammans med dig.

Det här är ett boende för dig som vill vara aktiv och uppleva en meningsfull dag i gemenskap med andra. Vi har bland annat ett utegym, promenadslingor, spa-avdelning och vinterträdgård.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Ekebyvägen leds av en verksamhetschef. I övrigt har vi omvårdnadsmedarbetare dygnet runt samt en sjuksköterska på dagtid och via jour under kvällar och helger.

Vi har även en arbetsterapeut och sjukgymnast på vardagar samt läkare som besöker oss regelbundet.

Attendo Ekebyvägen löste platsbristen i Eskilstuna

I februari 2016 stod det hus som Attendo byggt på Ekebyvägen klart för inflyttning. Initiativet att öppna ett nytt demensboende bidrog till att lösa platsbristen i Eskilstuna kommun - det blev en win-win situation för alla parter. I filmen möter vi Kurt Moberg och hans fru som var först på plats. Vi hör också Mikael Edlund (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden, Eskilstuna kommun och Pia Lavén, dåvarande verksamhetschef för Ekebyvägen. Filmen är från Vi Gör Skillnad.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.381899,"lng":16.452516},"content":"<h4>Attendo Ekebyvägen, äldreboende i Eskilstuna</h4><p>Ekebyvägen 1A </br> 632 23 Eskilstuna </br> Södermanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.381899,16.452516' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ekebyvägen 1A,
632 23 Eskilstuna
Södermanlands län

Öppna vägbeskriving