1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Enhagsslingan

Enhagsslingan 11, Täby

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
30-42 kvm
Talade språk
Svenska, finska, polska, spanska, persiska, arabiska, tigrinska, engelska, franska, filippinska, thailändska, serbiska, kroatiska, ryska

Välkommen till oss

VerksamhetschefEldrin Khan

Telefon: 072-389 00 32

Boende

Fina lägenheter och gemensamhetsutrymmen

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende. 

Vi är ett livsstilsboende med konceptet Utevistelse & Trädgård. Här använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning. Vi har stora gemensamma ytor för aktiviteter samt en rogivande relaxavdelning med bastu. Här finns en stor grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, potatisland, växthus, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. På Attendo Enhagsslingan har vi roligt och tillsammans skapar vi en härlig miljö att vistas i.

Omsorg & Aktiviteter

Varierande och personanpassade aktiviteter

Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning samt en omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårt motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam och kommer till oss en gång i veckan eller vid behov. På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter. Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC. Tillsammans med de boende bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Vi har en mycket fin arbetsmiljö både inne och ute, våra medarbetare är engagerade och hjälpsamma

Emina Ajdinovic Samordnare

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.439208,"lng":18.037443},"content":"<h4>Attendo Enhagsslingan, äldreboende i Stockholm</h4><p>Enhagsslingan 11 </br> 187 40 Täby </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.439208,18.037443' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Enhagsslingan 11,
187 40 Täby
Stockholms län

Öppna vägbeskriving