Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Långbrogården

Bergtallsvägen 12, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
25-30 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefLena Svensson

Telefon: 070-946 65 65

Boendet

Naturnära livsstilsboende

Attendo Långbrogården är ett äldreboende beläget i Älvsjö nära en stor naturskön park med inriktning demensomsorg. Boendet är även ett livsstilsboende med konceptet Kultur & Nöje vilket innebär vi ägnar oss åt aktiviteter som knyter an till olika former av kultur. 

Attendo Långbrogården består av 54 ljusa lägenheter fördelat med sex mindre enheter. Varje enhet har tillgång till allrum, matsal och balkong. Lägenheterna varierar mellan 25-30 kvm. De har ett litet pentry, rymligt och modernt badrum och uttag för TV och telefon.

 

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Här får varje boende en kontaktperson som tillsammans med den boende planerar omsorgen. En sjuksköterska hjälper sedan till vid den regelbundna uppföljningen.

Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Det kan handla om trevliga naturpromenader, musikstunder, högläsning och firande av högtider enligt tradition. Du som boende har möjlighet att delta i planeringen av aktiviteterna.

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Medarbetare

Tillgång till sjuksköterska dygnet runt

Hos oss arbetar engagerade medarbetare med bred erfarenhet och kunskap. Medarbetargruppen består av omsorgspersonal, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

Måltider

Matglädje på Långbrogården

Stunden kring måltiderna är en viktig del av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär. Vi serverar omtyckt mat till lunch och middag med efterrätt varje dag. Det finns alltid vegetariska, gluten och laktosfria alternativ. Däremellan serverar vi goda mellanmål. Vi bakar gärna och ofta, det sprider härliga dofter i huset. Till helgen, högtider och egna fester bjuds det på tilltugg och dukas upp till festmåltider.

 

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

"Det kul att komma till jobbet för att jag ofta möts av glädje och värme både av de äldre och mina arbetskamrater."

Ann-Charlotte Rääf Sjuksköterska

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2823897,"lng":17.9674636},"content":"<h4>Attendo Långbrogården, äldreboende i Älvsjö, Stockholm</h4><p>Bergtallsvägen 12 </br> 125 60 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.2823897,17.9674636' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Bergtallsvägen 12,
125 60 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving