Attendo Maria Winkvist

Maria Winkvists väg 1, Norrtälje

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Talade språk
Svenska, Arabiska, Finska, Polska, Turkiska, Tyska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen till oss

VerksamhetschefIvonne Breitenherdt

Telefon: 072-189 27 36

Boendet

Modert och trivsamt äldreboende

Attendo Maria Winkvist är ett modernt och trivsamt äldreboende i Norrtälje med inriktningen Sport & Spa. Hos oss är det hälsa och välmående som står i fokus. Här finns det ett gym, ett terabadkar samt ett massagerum som möjliggör olika slags behandlingar.

I vårt allrum finns en bar och pub i engelsk stil med storbilds-tv och en trivselhörna med öppen spis och soffgrupp. Vi har även ett härligt orangeri och en stor terrass med en vacker utsikt över Norrtäljes vik.

Här finns 54 lägenheter fördelade på sex avdelningar. På varje avdelning finns stora gemensamma och trivsamma sällskapsytor samt en ljus matsal. Alla lägenheterna har ett stort badrum med dusch och är utrustade med ett trinettkök.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och tillsammans med dig som boende och/eller anhöriga görs en genomförandeplanen som ligger till grund för de praktiska detaljerna om de vardagliga rutinerna, information om särskilda behov och intressen.

Vi arbetar med konceptet Sport & Spa. Här har du tillgång till gym, ett terabadkar, ett massagerum samt en frisörstol som möjliggör olika slags behandlingar. Vi har även ett allrum med bar och pub i engelsk stil med storbilds-tv och en trivselhörna med öppen spis och soffgrupp.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Här har varje plan har en egen sjuksköterska som ansvarar för den medicinska vården. En gång i veckan kommer läkare och rondar. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda våra medarbetare. Två konceptvärdar jobbar tre vardagar i veckan för att erbjuda träning, avkoppling och stimulera till aktiviteter.

"Här är det underbart att bo! Det bästa är ansiktsbehandlingen och badet i spa:et."

Ulla Östensson Boende på Maria Winkvist

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.769845,"lng":18.733632},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}