Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Fyraåringarna på äldreboendet

Programmet som sänds i TV4 och C More handlar om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Missa inte detta! Programserien består av fyra avsnitt och har premiär den 17 september.

Inspelningarna av programmet har ägt rum innan covid-19 pandemin.

hero icon left
hero icon right

Tack!

Nu är programmet Fyraåringarna på äldreboendet slut. Vi vill rikta ett stort tack till TV4, Meter Television, Förskolan Vildnissarna och sist men inte minst våra enastående medarbetare på Attendo Maria Winkvist. Generationsmöten har en positiv effekt på de äldres hälsa. Det såg vi inte minst i programmet och det ser vi även på våra andra verksamheter som har etablerade kontakter med förskolor. Vi hoppas att det här programmet inspirerar både förskolor och äldreboenden att etablera kontakt med varandra. Det vinner de äldre på och de yngre likaså.

Gripande programserie i fyra delar

I Fyraåringarna på äldreboendet skildras tillvaron på ett äldreboende, och hur hälsan påverkas av att ha daglig kontakt med en grupp fyraåringar från förskolan Vildnissarna. Två välkända experter inom geriatrikforskningen medverkar även i programmet och uttalar sig om hur kontakten med barnen påverkar de äldre. 

Läs mer på TV4.se

Vi har verkligen sett fram emot den här TV-serien - både boende och personal. För mig som varit med under inspelningen vågar jag lova en hel del skratt men också rörande möten mellan generationerna.

Ingela Unosson Aktivitetsansvarig på Attendo Maria Winkvist