Hoppa till huvudinnehåll

Aina trivs med hemtjänsten i Ronneby

2024-04-10
Aina är hemtjänstkund hos Attendo i Ronneby och bor på AttendoHem. Ett trygghetsboende med hemtjänst i huset.

Dela

– Det är bekvämt och bra att kunna hyra en liten lägenhet här och ta med sig hemtjänsten. Det är dessutom roligt med nya vänner och det är en väldigt fin gemenskap här. Jag blev bra mottagen och som tidigare hemtjänstkund kände jag ju redan varenda en i personalen, säger Aina.

Aina hemtjänstkund i Ronneby

Aina Johansson är 89 år och flyttade till Fridhemsvägen i Ronneby i februari i år. Där finns Attendos äldreboende och där finns det också en hel våning för det man kallar AttendoHem; hemtjänst/trygghetsboende med servicen i huset. Även innan flytten var Aina hemtjänstkund hos Attendo.

Valde nytt för hemtjänst

Carina Morin är undersköterska och Ainas fasta omsorgskontakt. Hon berättar att Aina tidigare hade en annan utförare av hemtjänsten.

– Det var efter en sjukhusvistelse som det gjordes en ny biståndsbedömning av kommunen och då man tydligen inte var helt nöjd med tidigare utföraren, landade förtroendet hos oss på Attendo, säger Carina och fortsätter:

– Jag var den förste som mötte upp Aina på sjukhuset tillsammans med vår planeringsledare, och efter det har det blivit flera möten hemma hos Aina. Det har bland annat handlat om hur hon vill att vi ska stötta henne med exempelvis disk, tvätt, städning och påklädning – så det blir som hon vill ha det; sådant som ofta står på schemat när det är hemtjänst.

För Ainas del har kontakten med Attendo alltid känts bra och trygg.

– Jag har alltid känt mig väldigt trygg och väl omhändertagen av de som hjälper mig. De får högsta betyg från min sida. Man blir lite kompis med dem också och det är ju bra, säger Aina.

Läs mer om hur du ansöker om hemtjänst här.