Attendo Vikaholmsallén

Livsstilboende Utevistelse & Trädgård · Naturskönt

Attendo Vikaholmsallén är ett äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård i Växjö. Här är utemiljön central och med skogen på baksidan och en fantastisk trädgård på framsidan, kommer vi att njuta av vad naturen och trädgården erbjuder. Verksamheten vänder sig till personer med stort omvårdnadsbehov i permanentboende alternativt korttidsboende. Vårt mål är att skapa en meningsfull vardag utifrån varje boendes förmåga och önskemål.

Verksamhetschef

Kontakt Fler telefonnummer till oss

 Entréplan   

Enen 0470-323 134

Eken 0470-323 135

Plan 1

Boken 0470-323 136

 

Björken 0470-323 137

 

Plan 2

Aspen 0470-323 138

 

Almen 0470-323 139

 

Nattundersköterska från kl 21.00 – 07.00

0470-323 140

 

 

Telefon:

Planeringsledare Kalle Johansson 0721427021

E-post:

Adress

Vikaholmsallén 52, 352 20 Växjö

Mer information om Attendo Vikaholmsallén

Boende

Boendet är utformat i tre plan med sex avdelningar och nio lägenheter på varje avdelning. Det finns totalt 54 stycken lägenheter.

Lägenheterna har en boarea på ca 32 kvm med eget trinettkök ett stort hygienrum/toalett. Attendo står för den höj- och sänkbara sängen medan du som boende tar med alla övriga möbler Det finns även möjligheter för inneboende partner och vi tillåter att husdjur besöker.

Vikaholmsallén har gemensamma utrymmen för samvaro på varje våningsplan samt en spa- och behandlingsavdelning för hår och fötter.

Gemensamhetsutrymmena har alla en egen balkong och är ljusa och smakfullt inredda med nya fräscha möbler och inredningsdetaljer. På varje enhet finns gemensamt kök och matsal. Dessutom finns ett trivsamt vardagsrum med storbilds-TV och mysig soffgrupp.

 

 

Omsorg & Aktiviteter

På Vikaholmsallés äldreboende har vi aktiviteter varje dag. Vår aktivitetssamordnare är den som har huvudansvaret för att det ska finnas aktiviteter och ordnar dessa.

Som exempel har vi idag kontakt med medborgarskolan som kommer i veckorna och då lyssnar vi på musik eller ägnar oss åt lättare hantverk. Röda korset kommer varje vecka och har café. Svenska kyrkan har möjlighet att komma ut till boendet och hålla andakt.

Vi är gärna ute mycket och ofta, till exempel i vårt utegym eller på olika promenader.

Vi uppmärksammar naturligtvis större högtider som jul, nyår, påsk och midsommar med trevlig samvaro och god mat. En annat uppskattat event är vår Nobelmiddag den 10 december varje år.

Medarbetare

På Attendo Vikaholmsallén finns en bred kompetens. Här finns undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, socionomer och behandlingsassistenter.

Det finns alltid en ansvarig sjuksköterska på plats måndag till fredag dagtid. Under kvällar, nätter och helger är det företagets egen sjuksköterskepatrull som är i tjänst, vilket innebär att omsorgsteamet vid behov får rådgivning och/eller besök.

Distriktsläkare kommer till oss en gång i veckan för rond med sjuksköterska. Vid behov gör läkaren även hembesök.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

 

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst