Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Alunskiffern

Brearedsvägen 90 , Varberg

Välkommen till oss

Carin Axklev, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Karin Axklev och ansvarar för Attendo Alunskiffern. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Här bygger vi nytt, Livsstilsboende
Antal platser
54
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Boendet

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa

Attendo Alunskiffern är ett nytt modernt äldreboende i Varberg som öppnade upp 2022. Boendet har inriktning mot Sport & Spa vilket innebär en tydlig profil där hälsa och välmående står i fokus. Här finns det tillgång till både bastu och bubbelbad. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds-TV där man kan följa med i sportens värld.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Följ oss på Instagram

Omsorg och aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Alunskiffern och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.086397,"lng":12.27349},"content":"<h4>Attendo Alunskiffern</h4><p>Brearedsvägen 90 </br> 432 56 Varberg </br> Hallands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.086397,12.27349' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Brearedsvägen 90 ,
432 56 Varberg
Hallands län

Öppna vägbeskriving