Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Bättringsvägen

Bättringsvägen 7, Stockholm

Välkommen till oss

Christina Sheehan, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Christina Sheehan och ansvarar för Attendo Bättringsvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
64
Rumsstorlek
31-57 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska

Boendet

Livsstilsboende med inriktning Kultur & Nöje

Attendo Bättringsvägen äldreboende finns i Råcksta i västra Stockholm. Vi är ett livsstilsboende med inriktningen Kultur & Nöje. Det innebär att vi har fokus på olika aktiviteter med kulturella inslag, som tex musik, dans, mat, högläsning och mycket annat. Vi har fina och ljusa lokaler som lämpar sig utmärkt för social samvaro. Vi har nära till fina grönområden och visats gärna ute så mycket som möjligt. Det finns 58 lägenheter fördelade på 2 plan och det finns möjlighet till parboende i vissa lägenheter med somatisk inriktning.

Här bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen för måltider, sällskap och umgänge. Lägenheten är utrustad med en höj- och sänkbar säng och sängbord, ett trinettkök, kylskåp samt rymligt hygienutrymmen. I övrigt inreder du själv som du önskar.

Följ oss på Instagram

Omsorg & Aktiviteter

Aktiviteter med kulturella inslag

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Arbetsterapeut och fysioterapeut föreskiver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder våra medarbetare.

Det ordnas aktiviteter med kulturella inslag som t.ex. musik, dans, mat högläsning och andra aktiviteter för de boende. 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Bättringsvägen har en ansvarig verksamhetschef.

Medarbetargruppen består av sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och samordnare.

Patientansvarig läkare kommer till Attendo Bättringsvägen 1 ggr/vecka och därutöver kontaktas läkare vid behov. Tandläkare och tandhygienist besöker oss regelbundet.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”Jag är nöjd med allting! Jag får ett glatt och vänligt bemötande och känner mig sedd och trygg.”

Barbro, februari 2021 Boende på Attendo Bättringsvägen

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Bättringsvägen och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.36356,"lng":17.893632},"content":"<h4>Attendo Bättringsvägen</h4><p>Bättringsvägen 7 </br> 162 54 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.36356,17.893632' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Bättringsvägen 7,
162 54 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving