Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Fiskebäck

Hälleflundregatan 20, Göteborg

Välkommen till oss

Carolina Blomgren, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Carolina Blomgren och ansvarar för Attendo Fiskebäck. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
106
Talade språk
Svenska, Albanska, Engelska, Filippinska, Finska, Persiska, Somaliska, Thailänska, Turkiska
Byggt år
1999

Boendet

Äldreboende med rofyllt närområde

Attendo Fiskebäck äldreboende ligger i Västra Frölunda, vackert beläget med hänförande utsikt över småbåtshamnen och havet. Här finns fina promenadvägar, varför inte ta en sväng runt hamnen eller ner till den vackra badplatsen där det finns bryggor och kiosk. Vi har flera gemensamma utrymmen, balkonger och en stor solig uteplats.

Här finns 105 lägenheter uppdelade på 7 avdelningar. Varje lägenhet har ett pentry, kylskåp med frysfack, garderober, stort badrum med dusch samt höj-och sänkbar säng.

Vi erbjuder korttidsboende, parboende, boende för somatiskt sjuka och personer med demensdiagnos. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg och att du ska få dina behov och önskemål utförda på det sätt just du önskar!

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

På Attendo Fiskebäck har du som boende en egen kontaktperson som ansvarar för att just du mår bra och får den hjälp du behöver såsom dusch, toalettbesök eller städning. Kontaktpersonen kan även underlätta vid kontakt med anhöriga eller annan närstående.

Den boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för den boendes hälsosituation i samråd med läkare.

Vi erbjuder olika aktiviteter dagligen som promenader, musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Fiskebäck äldreboende finns engagerade och kompetenta medarbetare som ser till ditt bästa. 

Medarbetarna består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Sjuksköterskorna är här under dagtid måndag till fredag 6:45-16:30 övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Patientansvarig läkare kommer hit varje vecka.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Fiskebäck och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.648383,"lng":11.856347},"content":"<h4>Attendo Fiskebäck, äldreboende i Göteborg</h4><p>Hälleflundregatan 20 </br> 426 58 Göteborg </br> Västra Götalands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.648383,11.856347' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Hälleflundregatan 20,
426 58 Göteborg
Västra Götalands län

Öppna vägbeskriving