Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Kantarellvägen

Kantarellvägen 5B, Åkersberga

Välkommen till oss

Zlata Cerimagic, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Zlata Cerimagic och ansvarar för Attendo Kantarellvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
40
Rumsstorlek
30-35 kvm
Talade språk
Svenska, engelska, finska, arabiska, filipino, dari, somaliska, persiska, franska

Boendet

Trivsamt boende i vacker omgivning

Attendo Kantarellvägen är ett modernt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och social samvaro. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Attendo Kantarellvägen drivs utifrån konceptet Kultur & Nöje, vilket betyder att vi låter kulturen ta plats lite extra i vardagen. Boendet ligger i det trivsamma villaområdet Skånsta, Åkersberga, med grönområden och en livsmedelsbutik som närmsta granne och dessutom gångavstånd till Länsmansgården med Österåkers Konsthall.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården, med bland annat en fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet. Runt knuten finns vackra promenadstråk. Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Lägenheterna är utrustade med trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns Wi-Fi samt uttag för tv och telefon.

Välkommen att kontakta oss för mer information eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Och du är förstå alltid hjärtligt välkommen att besöka oss om du vill se hur vi har det!

Följ oss på Instagram

Omsorg och aktiviteter

Omsorg och aktiviteter på ditt sätt

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål och med omtanke. Verksamheten vänder sig till personer med stort omvårdnadsbehov och demenssjukdom.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande. 

Här är vi kreativa och påhittiga med nya aktiviteter. Dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!

 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Samtliga medarbetare har bred kompetens och erfarenhet av äldreomsorg.

Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag kl 7-17, övrig tid anlitas sjuksköterska från vårt mobila team.

Fysioterapeut och arbetsterapeut är hos oss två dagar i veckan för att hjälpa dig. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill ha den.

 

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Goda energier på Attendo Kantarellvägen

Att arbeta inom vården kan vara både tungt och slitigt men även oerhört tacksamt och berikande. God vård och omsorg är något som ständigt diskuteras och för gänget runt bordet är det alldeles solklart vad som behövs för att skapa de bästa förutsättningarna för de boende, och kollegorna.

– Vi har en helt unik sammanhållning och gemenskap här i personalen. Vi jobbar med respekt, empati och humanism i vardagen och vi ser tydligt att det spelar roll. Vi mår bra och när vi mår bra mår också våra boende och deras anhöriga bra. Vi ska fungera som grupp och vi ska hela tiden se till att göra vårt bästa, såväl som team som individuellt. Då är sammanhållningen A och O och där är vi helt hemma. Vi känner varandra och vi ser och hör varandra på ett sätt som gör att man alltid känner sig trygg och inkluderad i gänget, och det smittar av sig på alla runtom, säger Lovisa Asamoah som är en av tre sjuksköterskor som jobbar på Attendo Kantarellvägen.

Läs hela artikeln här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kantarellvägen och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.4947483,"lng":18.3270307},"content":"<h4>Attendo Kantarellvägen, äldreboende i Österåker</h4><p>Kantarellvägen 5B </br> 184 34 Åkersberga </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.4947483,18.3270307' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Kantarellvägen 5B,
184 34 Åkersberga
Stockholms län

Öppna vägbeskriving