Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Attendo Kapellgärdet Södra

Orgelgatan 1, Uppsala

Välkommen till oss

Sara Jansson, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Här bygger vi nytt, Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård
Antal platser
102
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Kultur & Nöje

Boendet

Boende med kulturella inslag

Just nu pågår byggnationen av 102 nya lägenheter hos Attendo Kapellgärdet Södra i Uppsala. Inflyttning planeras våren 2021. 

Attendo Kapellgärdet Södra är byggs enligt konceptet Kultur &
Nöje. Det innebär att vi tar tillvara Uppsalas rika kulturella utbud genom aktiviteter på boendet och utflykter med vår AttendoBuss. Vi kommer bl.a. att anordna aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket annat.

Här kan du även njuta av vår smakfullt utformade trädgård med vackra
planteringar och en grillplats.
Vår trivselvärd planerar och arrangerar gemensamma aktiviteter
som du kan delta i. Du har självklart ett stort inflytande över utformningen av aktiviteterna.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Lägenheterna

Trivsamma och ljusa lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. 

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 43,5 m² och har två rum, trinettkök och badrum.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Omsorg & Aktiviteter

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Medarbetare

Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg

På Attendo Kapellgärdet Södra lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. All omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. 

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

På Kapellgärdet Södra kommer vi att anställa en egen kock som tillsammans med våra medarbetare kommer göra måltiderna till något extra.

AttendoHem

AttendoHem – ett boende för gemenskap och trygghet

Attendo erbjuder en trygg boendelösning, där ensamhet och otrygghet byts mot gemenskap.

Vad är AttendoHem?
AttendoHem är en form av trygghetsboende med hyreslägenheter i anslutning till vårdboendet Attendo Kapellgärdet Södra. Du som bor med AttendoHem har ett beviljat hemtjänstbeslut och väljer att få din hemtjänst utförd av Attendo. När du bor hos oss erbjuds du möjligheten att ta del av gemenskapen vid våra gemensamma måltider och vårat aktivitetetsutbud. Fördelen med AttendoHem är att du har nära till service och personlig kontakt både dag- och kvällstid.

Bo tryggt med AttendoHem
AttendoHem är en form av trygghetsboende med genomtänkt och ombonad
miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter.
Ditt välmående är det viktigaste för oss.

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har dessutom tillgång till en egen balkong.

Utanför lägenheterna ligger det gemensamma sällskapsrummet med en ombonad sittgrupp och matplats som kan användas för trevliga sammankomster med dina grannar och besökare. I anslutning till sällskapsrummet finns en rymlig balkong för sköna kaffestunder och måltider i en solig och vacker miljö.

Läs mer om AttendoHem här

Vill du jobba hos oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt! Vi behöver fler skickliga medarbetare som kan vara med och utveckla välfärden tillsammans med oss.

Som ett av Sveriges ledande vårdföretag är Attendo en trygg arbetsgivare med bland annat kollektivavtal, avtalsförsäkringar och möjlighet till kompetensutveckling. Hos oss finns goda chanser att utvecklas och göra karriär.

Sök jobb på Attendo här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.872358,"lng":17.636855},"content":"<h4>Attendo Kapellgärdet Södra, äldreboende i Uppsala</h4><p>Orgelgatan 1 </br> 754 19 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.872358,17.636855' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Orgelgatan 1,
754 19 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving