Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Kapellgärdet Södra

Orgelgatan 1, Uppsala

Välkommen till oss

Sara Jansson, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Sara Jansson och ansvarar för Attendo Kapellgärdet Södra. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
102
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Kultur & Nöje

Varmt välkommen till Kapellgärdet Södra

Attendo Kapellgärdet Södra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. Det är Uppsalas första äldreboende med konceptet Kultur & Nöje. Det innebär att vi tar tillvara Uppsalas kulturella utbud genom aktiviteter på boendet och utflykter med vår AttendoBuss. Vi anordnar bland annat aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket annat.

Varmt välkommen till Kapellgärdet Södra

Boendet

Boende med kulturella inslag

Ute hos oss kan du njuta av vår smakfullt utformade trädgård med vackra
planteringar och en grillplats. På Attendo Kapellgärdet Södra erbjuds aktiviteter dagligen och dessa planeras tillsammans med boende och medarbetare.

Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Lägenheterna

Trivsamma och ljusa lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. 

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 43,5 m² och har två rum, trinettkök och badrum.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Omsorg & Aktiviteter

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Medarbetare

Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg

På Attendo Kapellgärdet Södra lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. All omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. 

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

På Kapellgärdet Södra kommer vi att ha en egen kock som tillsammans med våra medarbetare kommer göra måltiderna till något extra.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kapellgärdet Södra och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.872313,"lng":17.637967},"content":"<h4>Attendo Kapellgärdet Södra, äldreboende i Uppsala</h4><p>Orgelgatan 1 </br> 754 19 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.872313,17.637967' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Orgelgatan 1,
754 19 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving