Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Lignagatan

Lignagatan 14, Stockholm

Välkommen till oss

Sharam Roshan, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Sharam Roshan och ansvarar för Attendo Lignagatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
30-40 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Nära till naturen med härliga promenadstråk

Attendo Lignagatan är ett nybyggt äldreboende på Södermalm i Stockholm med strålande sjöutsikt i Tantolunden. Här kan du njuta av närheten till naturen med härliga promenadstråk samtidigt som butiker och tunnelbana finns runt knuten.

Boendet har inriktningen Kultur & Nöje vilket innebär att vi ordnar trevliga aktiviteter med kulturella inslag, som musik, historieberättande, mat, dryck, högläsning och mycket annat. 

Attendo Lignagatan är ett äldreboende med modern standard. Boendet har 54 lägenheter.

Lägenheterna som är ca 30-40 kvm har stora badrum och litet minettkök och många har även eget balkong och sjöutsikt.

Omsorg & aktiviteter

Aktiviteter med koncept Kultur & Nöje

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Denne ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen.

Våra aktiviteter följer vårt koncept Kultur & Nöje och vi har aktivitetsrum med olika inriktningar samt anordnar underhållning för dig som boende. 

Medarbetare

Sjuksköterskor dygnet runt

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

På Attendo Lignagatan har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov

Tillgång till rehabpersonal finns under vardagar.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar är du välkommen att kontakta oss!

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Det var åratal sedan mamma har haft det så bra. Hon uppskattar den goda maten, att de nästan varje dag bakar något gott och att hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående, februari 2021

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Lignagatan och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3150246,"lng":18.0367259},"content":"<h4>Attendo Lignagatan, äldreboende i Stockholm</h4><p>Lignagatan 14 </br> 117 34 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.3150246,18.0367259' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Lignagatan 14,
117 34 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving