Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Lund

Sankt Lars väg 90, Lund

Välkommen till oss

Michelle Bernmarker Olsson, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, AttendoHem, Livsstilsboende
Antal platser
48
Rumsstorlek
35 kvm
Talade språk
Svenska

AttendoHem

Trygghetsboende AttendoHem

Attendo Lund är ett form av Trygghetsboende, AttendoHem. Attendo Hem innebär att man på egen hand kan flytta in till oss och hyra en lägenhet. Det som krävs är att man har ett visst hjälpbehov i form av hemvård. Vi utför sedan ert hemvårdsbehov med Attendos egen personal i huset.

Attendo Lund har 48 lägenheter, alla är 35 kvadrat och köksdelen är separerad från sovrummet. Lägenheterna är ljusa och rymliga. De gemensamma ytorna innefattar en matsal, TV-rum och en härlig inglasad balkong. I den gemesamma trädgården njuter vi tillsammans soliga dagar. I trädgården finns även ett växhus och ett utegym.

 

Boendet

Ljust & modernt boende

Vi erbjuder ett ljust och modernt boende med trevliga och välplanerade lägenheter. Det finns tillgång till gemensamma vardagsrum, inglasade balkonger och en härlig trädgård med växthus. Området erbjuder parkmiljö som inbjuder till promenader, kortare eller längre. I huset finns privat fotvårdare i entréplan, samt apotek i samma hus och ett café.

Bussförbindelser in till centrala Lund är täta och precis utanför dörren. Ett mindre köpcentrum med mataffärer finns på 10 minuters promenadavstånd. 

 

Mat

Matglädje på Lund

Maten är en viktig del i vår verksamhet. Vi dukar fint, har en lugn stämning kring måltiderna och serverar näringsrik, god mat upplagd på ett trevligt sätt i våra matrum.

Bor du på vårt korttidsboende ingår all mat i din vistelse hos oss.

Som boende på Attendo Hem gäller hemvårdsregler. Vi hjälper till med enklare matlagning i hemmet samt inköp av mat enligt biståndsbeslut. Det finns några restauranger i området till vilka man kan vända sig för lunch.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Hos oss på AttendoHem i Lund möter du har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med personlig omsorg i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar efter dina behov och önskemål. 

Vår värdinna är undersköterska med lång erfarenhet från omsorgen och finns på plats på vardagar. Hon bjuder in till social samvaro och aktvivitet. Tillsammans njuter vi i trädgården, firar högtider och på vårt fredagsfika bjuds det alltid på något litet extra. 

Kontinuitet är viktigt hos oss och vi jobbar för att du ska få träffa så få personer som möjligt eftersom det skapar en ömsesidig stabilitet och trygghet. Medarbetare finns på plats alla dagar i veckan dag och kväll. Lunds kommuns trygghetspatrull hjälper dig om du behöver på nattetid.

Vad är AttendoHem?

AttendoHem är ett trygghetsboende med genomtänkt och ombonad miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter. Ditt välmående är det viktigaste för oss!

Boendena är bemannade av Attendos engagerade medarbetare som utför den hemtjänst som kommunen beviljat, återkommande gemensamma aktiviteter och den service de boende vill ha.

Läs mer om AttendoHem

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.687778,"lng":13.182112},"content":"<h4>Attendo Lund, Äldreboende och korttidsboende i Lund</h4><p>Sankt Lars väg 90 </br> 222 70 Lund </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.687778,13.182112' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sankt Lars väg 90,
222 70 Lund
Skånes län

Öppna vägbeskriving