Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Skiftesvägen

Skiftesvägen 2A, Landskrona

Välkommen till oss

Camilla Persson, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Camilla Persson och ansvarar för Attendo Skiftesvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Rumsstorlek
33-40 kvm
Talade språk
Svenska, Bosniska, Polska, Serbiska

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo Skiftesvägens äldreboende är beläget i centrala Landskrona. Här finns 51 lägenheter fördelade på två våningar. Dessutom finns det 7 korttidsplatser. Samtliga boendeplatser har demensinriktning.

Lägenheterna är ljusa och rymliga med stort badrum med dusch och toalett. Samtliga lägenheter har kylskåp och uttag för kaffekokare. Avdelningarna har gemensamma kök med matsal, vardagsrum och en rymlig balkong. Det finns en stor härlig trädgård där vi gärna umgås.

 

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Här får du en kontaktman vid inflyttning som har det övergripande ansvaret för just dig och som upprättar en genomförandeplan tillsammans med dig samt värnar det lilla extra om dig.

Vi lägger stor vikt vid att tillsammans med dig skapa en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Hos oss finns en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på plats varje vardag. Vårdplanering och omvårdnadsträffar följs upp med jämna mellanrum på våra teamträffar. Vi har mindre boendegrupper och försöker se till att du träffar samma personal så ofta som möjlig för ditt välbefinnande och din trygghet.

Vi arbetar utifrån flera olika kvalitetsregister där BPSD ingår som ett av dem. BPSD står för beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom. Det innebär att teamet träffas regelbundet och tillsammans skapar vi individuella vårdåtgärdsplaner samt bemötandeplaner så att varje enskild kund ska bemötas på det sätt som passar den bäst.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Verksamheten är bemannad dygnet runt och våra medarbetare består av undersköterskor, sjuksköterskor, lokalvårdare, köksbiträden, en äldrepedagog och en verksamhetschef. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns knutna till Attendo Skiftesvägen.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att: 

  • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom
    livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
  • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
  • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
  • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
  • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Korttidsboende

Skiftesvägens korttidsenhet med demensinriktning är för dig som under en kortare tillfällig period inte kan få ditt vård- och omsorgsbehov tillgodosett i din egna bostad.

På korttidsenheten finns möblerade rum och gemensamma utrymmen som till exempel matsal och tv-rum. 

På korttidsenheten arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Det är ditt omvårdnadsbehov som ligger till grund för vem i teamet som blir involverad i din vistelse. Omvårdnadspersonalen finns tillgänglig dygnet runt och det finns tillgång till larm. 

Under vistelsen på korttidsenheten tilldelas du en kontaktperson som tillsammans med dig och teamet tar fram en individuell genomförandeplan för din vistelse utifrån dina omvårdnadsbehov, resurser och det underlag som ligger till grund för ditt beslut om korttidsvistelse. Inom 14 dagar görs en uppföljning med dig. Om behov av fortsatt vistelse finns går ni igenom hur den ska se ut och vilka mål som är lämpliga att ha. Uppföljning görs kontinuerligt tillsammans med dig och handläggaren för att vi ska kunna bestämma vad nästa steg ska vara.

"Efter att ha sett matsedeln känns det som att ni får duka för mig också. Ser riktigt gott ut. "

Bosse Frid Närstående

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.88024,"lng":12.841928},"content":"<h4>Attendo Skiftesvägen, äldreboende i Landskrona</h4><p>Skiftesvägen 2A </br> 261 53 Landskrona </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.88024,12.841928' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Skiftesvägen 2A,
261 53 Landskrona
Skånes län

Öppna vägbeskriving