Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Vikaholmsallén

Vikaholmsallén 52, Växjö

Välkommen till oss

Jasmine Quach, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Jasmine Quach och ansvarar för Attendo Vikaholmsallén. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende, AttendoHem
Antal platser
54
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Bosniska, Rumänska

Varmt välkommen till Vikaholmsallén

Boendet är utformat i tre plan med sex avdelningar och nio lägenheter på varje avdelning. Det finns totalt 54 stycken lägenheter. Lägenheterna har en boarea på ca 32 kvm med eget trinettkök ett stort hygienrum/toalett. Attendo står för den höj- och sänkbara sängen medan du som boende tar med alla övriga möbler Det finns även möjligheter för inneboende partner och vi tillåter att husdjur besöker.

Attendo Vikaholmsallén

Boendet

Modernt och naturnära äldreboende

Attendo Vikaholmsallén är ett äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård i Växjö. Här är utemiljön central med skog på baksidan och en fantastisk trädgård på framsidan. Verksamheten vänder sig till personer med stort omvårdnadsbehov i permanentboende alternativt korttidsboende.

Här finns gemensamma utrymmen för samvaro på varje våningsplan samt en spa- och behandlingsavdelning för hår och fötter. Gemensamhetsutrymmena har alla en egen balkong och är ljusa och smakfullt inredda med nya fräscha möbler och inredningsdetaljer. På varje enhet finns gemensamt kök och matsal. Dessutom finns ett trivsamt vardagsrum med storbilds-TV och mysig soffgrupp.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

På Vikaholmsallés äldreboende har vi aktiviteter varje dag. Vår aktivitetssamordnare är den som har huvudansvaret för att det ska finnas aktiviteter och ordnar dessa. Som exempel har vi idag kontakt med medborgarskolan som kommer i veckorna och då lyssnar vi på musik eller ägnar oss åt lättare hantverk. Röda korset kommer varje vecka och har café. Svenska kyrkan har möjlighet att komma ut till boendet och hålla andakt.

Vi är gärna ute mycket och ofta, till exempel i vårt utegym eller på olika promenader.

Vi uppmärksammar naturligtvis större högtider som jul, nyår, påsk och midsommar med trevlig samvaro och god mat. En annat uppskattat event är vår Nobelmiddag den 10 december varje år.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Vikaholmsallén finns en bred kompetens. Här finns undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, socionomer och behandlingsassistenter.

Det finns alltid en ansvarig sjuksköterska på plats måndag till fredag dagtid. Under kvällar, nätter och helger är det företagets egen sjuksköterskepatrull som är i tjänst, vilket innebär att omsorgsteamet vid behov får rådgivning och/eller besök.

Distriktsläkare kommer till oss en gång i veckan för rond med sjuksköterska. Vid behov gör läkaren även hembesök.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

AttendoHem

AttendoHem - ett boende för gemenskap och trygghet

Nio lägenheter på Attendo Vikaholmsallén är AttendoHem, vilket innebär ett boende med hemtjänst. För den som har hemtjänst men önskar mer trygghet och gemenskap och som inte beviljats ett särskilt boende finns det möjlighet att ha ett mellanting mellan särskilt boende och hemtjänst i hemmet.

AttendoHem är en alternativ lösning där man har sin hemtjänst men också möjlighet till gemensamma måltider och aktiviteter. Tanken är att man konverterar boendet till ett vård- och omsorgsboende när man inte längre klarar sig med bara hemtjänst. 

Läs mer om AttendoHem här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Vikaholmsallén och Attendos erbjudande.

"Maten är bra, skönt att sätta sig ner till hemlagat. Personalen är jättebra, de är rara och goa, vi är kompisar allihop. Vill absolut rekommendera till andra, det är så trevligt. "

Inga Boende

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.837209,"lng":14.797171},"content":"<h4>Attendo Vikaholmsallén äldreboende i Växjö</h4><p>Vikaholmsallén 52 </br> 352 20 Växjö </br> Kronobergs län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.837209,14.797171' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Vikaholmsallén 52,
352 20 Växjö
Kronobergs län

Öppna vägbeskriving