Attendo Stationsgatan

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns en avkopplande spaavdelning, ett gym och en välbesökt sportpub. Boendet ligger i en vacker omgivning nära promenadvänliga grönområden.

Kontakt

Unit contact image
 • Nikolina Matrovska
 • Verksamhetschef

 • Nikolina.Matrovska@attendo.se
 • 070-960 03 48
 • Hej, Jag heter Nikolina Matrovska och ansvarar för Attendo Stationsgatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Stationsgatan 9

 • 442 50 Ytterby

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 54

  Rumsstorlek - 32 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

Modernt äldreboende med spaavdelning

Attendo Stationsgatan är ett modernt äldreboende i Ytterby i Kungälv.

Här finns 54 lägenheter på cirka 32 kvm, med ett stort badrum och dusch samt trinettkök. På varje avdelning finns det stora trivsamma sällskapsytor. Eftersom boendet är ett livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa så finns här en avkopplande spaavdelning, ett gym och en välbesökt sportpub.

Boendet ligger i en vacker omgivning nära promenadvänliga grönområden. I närområdet finns också tillgång till restauranger, bibliotek, närbutik, vårdcentral och apotek. Det finns även goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Egen kontaktperson

På Attendo Stationsgatan har du som boende en egen kontaktperson som ansvarar för att just du mår bra och får den hjälp du behöver såsom dusch, toalettbesök eller städning. Kontaktpersonen kan även underlätta vid kontakt med anhöriga eller annan närstående. Den boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för den boendes hälsosituation i samråd med läkare.

Stort aktivitetsutbud

Vår strävan är att skapa meningsfulla och trevliga dagar utifrån varje boendes unika förmåga och önskan och därför är du som boende självklart delaktig i utformandet av vårt aktivitetsutbud. Aktiviteterna varierar från dag till dag och innehåller exempelvis att följa idrottshändelser, en gemensam pubafton med dans, tillverkning av tvålar och ansiktsmasker samt provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Vi har stort fokus på välbefinnande och träning då vårt koncept på stationsgatan är Sport och Spa. Här kan du träna i gymmet, både individuellt och cirkelträning.

Den fina omgivningen lockar även till daglig träning i form av stavgång, promenader, sittgympa på vår fina innergård. I vårt mysiga spa sker avkoppling med varma bad, bastu, massage, kroppvårdsbehandlingar, sinnesstimulering och manikyr.

God och näringsrik mat i en trivsam miljö

Varje måltid som serveras hos oss på Stationsgatan är viktig.

Vi vet att måltiden för många äldre är ett av livets glädjeämnen. God och näringsriktig mat i en trivsam miljö är en förutsättning för både hälsa och livskvalitet.

Våra boende får önska maträtter som vi försöker tillgodose så långt som det är möjligt, då det är många minnen som kan vara förknippad med sin egen historia.

Mattillfällena handlar inte bara om kosten för oss på Stationsgatan också en möjlighet för våra boende att samlas tillsammans, få trevligt sällskaps och umgås.

Det är den här kombination som tillsammans skapar upplevelsen av måltiden.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?