Attendo Solängen

Attendo Solängen ett demensboende i Helsingborg som drivs av Attendo på uppdrag av Ängelholms kommun. Här finns totalt 40 platser för personer med demens. Här finns ett stort utbud av aktiviteter och du väljer själv vad du vill delta i.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

 • Planteringsvägen 190

 • 252 32 Helsingborg

 • Skånes län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal demensplatser - 40

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Demens

  Trädgård

Story image

Nybyggt demensboende

På Attendo Solängen är rummen är ljusa och trivsamma och du inreder med dina egna möbler. Även våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller baka – då går det också bra! Du kan även välja  vistas utomhus på vår uteplats. Attendo Solängen har en caféverksamhet där vi ger de boende att stort utbud av aktiviteter här finns även massagerum och en salong där vår frissör och fotvård erbjuder behandling. Målet för oss som arbetar på Attendo Solängen är att erbjuda dig som bor här god omvårdnad och omsorg på det sätt du önskar.

 

Story image

Omsorg med individen i fokus

Här får du en kontaktperson som värnar och ansvarar lite extra om dig. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att våra insatser hos dig ska utformas.

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som i samarbete med läkaren ansvarar för din hälso- och sjukvårdssituation. Läkaren besöker enheten varannan vecka, eller oftare om behov uppstår.

Vi erbjuder de boende stort utbud av olika aktiviteter, såsom utflykter och underhållning.

 

Story image

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare består av verksamhetschef, planeringsledare, omvårdnadspersonal och lokalvårdare.

Tjänstgörande sjuksköterskor finns på plats mellan kl. 07:00-16:00 helgfri vardag, övriga tider finns beredskapssjuksköterska.

Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på Solängen två dagar i veckan. Vaktmästare finns på plats under vardagarna. Frisör och fotvård kommer hit var 14:e dag. 

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Att maten är god och näringsriktig är viktigt och att måltidsmiljön är trevlig. Vi lägger stor vikt vid dukning och servering. Frukost och eftermiddagskaffe förbereds på respektive avdelning. Förmiddagsfika serveras på Café Guldkanten helgfria dagar, där det bakas eget kaffebröd dagligen. Kvällsmaten förbereds av ekonomibiträde eller omvårdnadspersonal. Kvällssmörgås serveras innan sänggående. Nattpersonal erbjuder alltid hemmagjord näringsdryck eller frukt.

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

 

Quote

"Jag är så glad av att min mamma bor på Attendo Solängen i Ängelholm. Tackar Personal för allt jobb, vänlighet och hjälpsamhet"

Devider

Britt-Marie

Närstående

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemvård i Helsingborg som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemvård Helsingborg

Intresserad?