Attendo Solängen

Demensboende med fin och lummig utemiljö som bjuder in till sköna promenader och härliga stunder i solen. Här finns ett stort utbud av aktiviteter och du väljer själv vad du vill delta i.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Planteringsvägen 190

 • 252 32 Helsingborg

 • Skånes län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal demensplatser - 40

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Demens

  Trädgård

Naturnära demensboende

Attendo Solängen är ett demensboende beläget i Ängelholm. Vår fina utemiljö inbjuder till mycket utevistelse i synnerhet under årets varmare månader. Attendo Solängen har en caféverksamhet där vi ger de boende att stort utbud av aktiviteter. Målet för oss som arbetar på Attendo Solängen är att erbjuda dig som bor här god omvårdnad och omsorg på det sätt du önskar.

Här finns 40 lägenheter fördelade på 4 avdelningar: Gullvivan, Vallmon, Blåklinten, Vitsippan. Varje lägenhet består av rum med toalett och dusch. Sex av lägenheterna är utrustade med trinettkök och de övriga lägenheterna är förberedda för trinetter. I anslutning till lägenheterna finns gemensamt samlings-, mat- och dagrum.

Omsorg med individen i fokus

Här får du en kontaktperson som värnar och ansvarar lite extra om dig. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att våra insatser hos dig ska utformas.

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som i samarbete med läkaren ansvarar för din hälso- och sjukvårdssituation. Läkaren besöker enheten varannan vecka, eller oftare om behov uppstår.

Vi erbjuder terapiverksamhet måndag-fredag, vilket ger de boende stort utbud av olika aktiviteter, såsom utflykter och underhållning.

Vi bedriver caféverksamhet där vi ger de boende att stort utbud av aktiviteter.

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare består av verksamhetschef, samordnare, omvårdnadspersonal, lokalvårdare, tvätterska, ekonomibiträde. 

Tjänstgörande sjuksköterskor finns på plats mellan kl. 07:00-16:00 helgfri vardag, övriga tider finns beredskapssjuksköterska.

Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på Solängen en dag i veckan. Vaktmästare finns på plats under vardagarna. Frisör och fotvård kommer hit var 14:e dag. 

Vällagad, god och näringsriktig mat

Att maten är god och näringsriktig är viktigt och att måltidsmiljön är trevlig. Vi lägger stor vikt vid dukning och servering. Frukost och eftermiddagskaffe förbereds på respektive avdelning. Förmiddagsfika serveras på Café Guldkanten helgfria dagar, där det bakas eget kaffebröd dagligen. Kvällsmaten förbereds av ekonomibiträde eller omvårdnadspersonal. Kvällssmörgås serveras innan sänggående. Nattpersonal erbjuder alltid hemmagjord näringsdryck eller frukt.

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

 

"Jag är så glad av att min mamma bor på Attendo Solängen i Ängelholm. Tackar Personal för allt jobb, vänlighet och hjälpsamhet" 🌺🌺

Britt-Marie

Närstående