Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Fresta Södra Allé

Fresta Södra Allé är ett modernt äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård, med fina omgivningar nära härlig natur och trevliga promenadstråk.

Kontakt

Unit contact image
 • Lovisa Asamoah
 • Verksamhetschef

 • lovisa.asamoah@attendo.se
 • 072-142 91 43
 • Hej,
  Jag heter Lovisa Asamoah och ansvarar för Attendo Fresta Södra Allé. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Fresta Södra Allé 2

 • 194 54 Upplands Väsby

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 54

  Rumsstorlek: 31 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Byggt år: 2017

 • Trädgård, Naturnära, Side by side-cykel

Story image

Äldreboende i lugnt och naturnära område

Välkommen till Attendo Fresta Södra Allé ett äldreboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård i Upplands Väsby. 

Här använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning. Vi har en grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap.

Boendet har 54 trivsamma och ljusa lägenheter, fördelat på mindre enheter och med gott om gemensamma utrymmen för gemenskap.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Story image

Kontaktperson som ansvarar lite extra för just dig

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Attendo Fresta Södra Allé erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar gärna traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss.

Story image

Engagerade medarbetare

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du är intresserad av.

Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill.

Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Quote

Dagligen rör jag mig i området med våra två hundar och möter ofta vårdare tillsammans med någon boende på promenad eller utflykt på specialcykeln. Leendet och förtjusningen av fartvinden när cykeln susar fram är oslagbart.

Devider

Pensionerad läkare ifrån området

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Upplands Väsby erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

 

Attendo hemtjänst Upplands Väsby