Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vintervägen

Modernt äldreboende beläget intill Folkparken och gamla smalspåret med närhet till både stan och natur. Vår aktivitetsansvarig bjuder in de boende varje vardag på promenader och aktiviteter med fokus på kultur och nöje.

Kontakt

Unit contact image
 • Jytte Dahlstedt
 • Verksamhetschef

 • jytte.dahlstedt@attendo.se
 • 072-083 24 19
 • Hej, Jag heter Jytte Dahlstedt och ansvarar för Attendo Vintervägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 54

  Talade språk: Svenska, Engelska

  Särskild fokus: Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Byggt år: 2018

 • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare
 • Trädgård

Story image

Modernt, centralt och naturnära äldreboende

Välkommen till Attendo Vintervägens Äldreboende. Boendet är beläget i centrala Växjö, intill Folkparken och gamla smalspåret med närhet till både stan och natur. Attendo Vintervägen är ett nybyggt äldreboende som blev inflyttningsfärdigt våren 2018. Det är en modern byggnad med 54 platser vilket skapar fina lokaler för aktivitet och social samvaro. Tillsammans skapar vi en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Äldreboendet är uppdelat i tre plan. På varje plan finns det två avdelningar med nio lägenheter på varje avdelning. Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en stor balkong som kan nyttjas för vårlunch eller fika i solen.

Ladda ner faktablad
Story image

Aktiviteter med fokus på kultur & nöje

På Attendo Vintervägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Därefter upprättar vi en genomförande plan som bygger på ditt biståndsbeslut. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman. Våra medarbetare följer med vid sjukhusbesök m.m. 

Vårt aktivitetsansvarig bjuder in de boende varje vardag på promenader och aktiviteter med fokus på kultur och nöje.

Story image

Individanpassad omsorg

Samtliga medarbetare har erfarenhet och en bred kompetens inom äldreomsorgen. Sjuksköterska finns på plats måndag till fredag, samt jourtid kvällar, helger och nattetid.

Attendo i Växjö har sjukgymnaster och arbetsterapeuter som ser till alla har de hjälpmedel som behövs.

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Story image

AttendoHem - ett boende för gemenskap och trygghet

Nio lägenheter på Attendo Vintervägen är AttendoHem, vilket innebär ett boende med hemtjänst. För den som har hemtjänst men önskar mer trygghet och gemenskap och som inte beviljats ett särskilt boende finns det möjlighet att ha ett mellanting mellan särskilt boende och hemtjänst i hemmet.

AttendoHem är en alternativ lösning där man har sin hemtjänst men också möjlighet till gemensamma måltider och aktiviteter. Tanken är att man konverterar boendet till ett vård- och omsorgsboende när man inte längre klarar sig med bara hemtjänst. 

Läs mer om AttendoHem här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Quote

"De är verkligen duktiga här på boendet att hitta på olika aktiviteter att få delta i. Det känns verkligen bra ."

Devider

Rut

Boende