Hoppa till huvudinnehåll

Våra korttidsboenden för äldre

På många av våra äldreboenden i Stockholm, erbjuder vi korttidsplatser för dig som är i behov av vård och omsorg under begränsad tid. Det kan vara efter en sjukhusvistelse, som tillfälligt stöd för att kunna bo kvar hemma eller i väntan på en lägenhet på ett permanent äldreboende.

Vårt mål är att du ska vara trygg, trivas och få stöd och hjälp på det sätt du önskar under tiden du tillbringar hos oss. Du bor i egen lägenhet men har även tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Personal finns på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel.

Rehabilitering och stöd

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, eventuell rehabilitering, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter är du intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Ring oss på 010-140 10 70

Här har vi korttidsplats

Attendo Mårbackagatan

Attendo Mårbackagatan

Modernt och nybyggt äldreboende i en helt ny stadsdel. Spännande aktiviteter erbjuds dagligen.

Lediga platser
Attendo Lillgårdsvägen

Attendo Lillgårdsvägen

Nybyggt livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. Det innebär att vi har fokus på hälsa och motion och ordnar många trevliga aktiviteter utomhus.

Läs mer
Attendo Lindhovshemmet

Attendo Lindhovshemmet

Attendo Lindhovshemmet i Botkyrka är ett nybyggt och modernt äldreboende i ett naturskönt område. Vi har inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus.

Lediga platser
Attendo Varvsvägen

Attendo Varvsvägen

Attendo Varvsvägen är ett nytt äldreboende i i Masmo, Huddinge. Äldreboendet är beläget i en naturnära miljö och har plats för 79 lägenheter, uppdelat på fyra plan.

Lediga platser
Attendo Skutan

Attendo Skutan

Attendo Skutan äldreboende ligger i Flemingsbergs centrum i Huddinge med närhet till butik, apotek och service. Här finns avdelningar för personer med demens, somatiska besvär samt avdelningar med korttidsplatser.

Lediga platser

Meningsfull tillvaro

På våra boenden erbjuds många varierade aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Underhållning och utflykter anordnas regelbundet. Hos oss bestämmer du hur din dag ska se ut, hur omsorgen och rehabiliteringen ska utformas och vilka aktiviteter du vill vara med på.

Vi utgår från varje persons behov och önskemål. Vi har ett stort och varierat aktivitetsutbud, både i grupp och individuellt, med fokus på fysiskt och psykiskt välmående. Våra medarbetare är bra på att lyssna och förstå varje person och anpassa vardagen efter personliga intressen.

checkboxStort aktivitetsutbud checkboxPersonliga tillval checkboxKultur- och utomhusaktiviteter

Ingen ska känna sig utanför när Alain Iratanga är på plats på Attendo Vårdbo i Norrtälje. ”Jag jobbar hela tiden för att få med alla på någon aktivitet.”

En dag med Alain kan bjuda på både frågesporter, äppelkaka och sittgympa. Och han vet precis vilka som är morgonpigga och vilka som vill sova lite längre.

Trygg omsorg och vård

Som boende får du en egen kontaktperson med ansvarar för din omsorg och det som bidrar till att du får en meningsfull tillvaro.

Ett personligt livskvalitetssamtal hålls i samband med inflyttningen och sen fortlöpande för att följa upp olika önskemål. Kontaktpersonen kompletteras av ett tvärprofessionellt team av arbetsterapeut och sjuksköterska samt läkare som tillsammans skapar trygghet och säkrar vårdens kvalitet.

checkboxPersonlig omsorgs- och hälsoplan checkboxTillgång till kvalificerat vårdteam med läkare, sjuksköterska, fysio-, arbets- och samtalsterapeuter.

Sjuksköterskan har en central roll i äldreomsorgen. Det är ett omväxlande arbete som kräver att man ska kunna axla flera roller samtidigt, berättar Maria Tiits, sjuksköterska på Attendo Lillgården i Tungelsta:

”Det handlar i grunden om att se till helheten och då ingår att känna till kundens bakgrund och tidigare sjukdomshistoria. Det är först då jag som sjuksköterska kan göra en god bedömning om vilken vårdinsats som krävs och om läkare behöver tillkallas.”

Maria har tät kontakt med de närstående för att kunna lugna och skapa trygghet. ”Ibland ringer jag bara för att berätta att allt är bra och får då chansen att prata lite om allt möjligt. I min roll handlar det om att beskriva vad vi gör för att på så sätt bygga förtroende.”

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen