1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Lund

Sankt Lars väg 90, Lund

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, AttendoHem, Livsstilsboende, Korttidsplatser
Antal platser
48
Rumsstorlek
35 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefRebecka Skalin Christén

Telefon: 072-143 94 03

AttendoHem

Korttidsboende och AttendoHem

Attendo Lund är ett korttidsboende, men sedan 1 juni 2018 är vi även AttendoHem. Attendo Hem innebär att man på egen hand kan flytta in till oss och hyra en lägenhet. Det som krävs är att man har ett visst hjälpbehov i form av hemvård. Vi utför sedan ert hemvårdsbehov med Attendos egen personal i huset.

Attendo Lund har 48 lägenheter, alla är 35 kvadrat och köksdelen är separerad från sovrummet. Lägenheterna är ljusa och rymliga.

Boendet

Ljust & modernt boende

Vi erbjuder ett ljust och modernt boende med trevliga och välplanerade lägenheter. Det finns tillgång till gemensamma vardagsrum, inglasade balkonger och en härlig trädgård med växthus. Området erbjuder parkmiljö som inbjuder till promenader, kortare eller längre. I huset finns privat fotvårdare i entréplan, samt apotek i samma hus och ett café.

Bussförbindelser in till centrala Lund är täta och precis utanför dörren. Ett mindre köpcentrum med mataffärer finns på 10 minuters promenadavstånd. 

Hyreslägenheterna är skilda från korttidsboendet som har ett särskilt våningsplan i huset.

Mat

Matglädje på Lund

Maten är en viktig del i vår verksamhet. Vi dukar fint, har en lugn stämning kring måltiderna och serverar näringsrik, god mat upplagd på ett trevligt sätt i våra matrum.

Bor du på vårt korttidsboende ingår all mat i din vistelse hos oss.

Som boende på Attendo Hem gäller hemvårdsregler. Vi hjälper till med enklare matlagning i hemmet samt inköp av mat enligt biståndsbeslut. Det finns några restauranger i området till vilka man kan vända sig för lunch.

Vad är AttendoHem?

AttendoHem är ett trygghetsboende med genomtänkt och ombonad miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter. Ditt välmående är det viktigaste för oss!

Boendena är bemannade av Attendos engagerade medarbetare som utför den hemtjänst som kommunen beviljat, återkommande gemensamma aktiviteter och den service de boende vill ha.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.687778,"lng":13.182112},"content":"<h4>Attendo Lund, Äldreboende och korttidsboende i Lund</h4><p>Sankt Lars väg 90 </br> 222 70 Lund </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.687778,13.182112' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sankt Lars väg 90,
222 70 Lund
Skånes län

Öppna vägbeskriving