Tills vidare gäller besöksförbud på våra äldreboenden. Vi vidtar skärpta åtgärder med anledning av Coronavirusets spridning. Läs mer här

Attendo Västra Varvsgatan

Västra Varvsgatan 50, Malmö

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
53
Talade språk
Svenska, Engelska, Albanska, Arabiska, Filippinska, Finska, Kurdiska, Makedonska, Polska, Serbokroatiska, Ungerska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnna Albrektsson

Telefon: 076-760 89 15

Boendet

Naturnära livsstilsboende

Attendo Västra Varvsgatan äldreboende ligger i den attraktiva stadsdelen Västra Hamnen i Malmö och är ett livsstilsboende med konceptet Sport & Spa.

Här finns 53 lägenheter, fördelade på tre våningsplan. På plan ett finns 11 lägenheter för personer i åldern 50 år och äldre med psykiska funktionshinder. På plan två finns 21 lägenheter i vårdboende och på plan tre finns 21 lägenheter för personer med demenssjukdom.

Boendet är integrerat i bostadsrättsföreningen Fören, vilket innebär att vi delar på en gemensam innergård där det finns en fin trädgård och uteplats i markplan, samt stora balkonger på plan två och tre.

Vi har tillgång till en fantastisk utemiljö, med promenadstråk utmed havet som bjuder in till stimulerande utevistelser. I närområdet finns livsmedelsbutiker, caféer och restauranger.

Omsorg & Aktiviteter

Omvårdnad med individen i fokus

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Vi upprättar en så kallad genomförandeplan tillsammans med dig för att du ska få möjlighet att vara delaktig och själv bestämma hur du vill ha din hjälp utförd. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vår sjukgymnast förskriver hjälpmedel och arbetar med rehabilitering samt handleder övriga medarbetare.

Vi erbjuder spa-aktiviteter så som bubbelbad, taktil massage, manikyr och avslappning i våra mysigt inredda sparum.

Vi erbjuder även sport-aktiviteter så som träning i vårt gym, stavgång, boule spel. När du är klar kan du avsluta med en smoothie i vår sportbar.

Medarbetare

Engagemang och kunskap

På Attendo Västra Varvsgatan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, silviasyster, konceptansvarig för Sport och Spa, samordnare och verksamhetschef. På varje våning finns en omvårdnadsansvarig sjuksköterska och en ansvarig teamledare. Läkare besöker verksamheten varje vecka. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. 

Med Attendo kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

"Det är ett änglahus vi bor i och änglarna är personalen."

Ingrid och Ingvar Andersson Boende

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.61468,"lng":12.976018},"content":"<h4>Attendo Västra Varvsgatan äldreboende i Malmö</h4><p>Västra Varvsgatan 50 </br> 211 15 Malmö </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.61468,12.976018' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Västra Varvsgatan 50,
211 15 Malmö
Skånes län

Öppna vägbeskriving