Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Ösmo Gläntan

Attendo Ösmo Gläntan barn- och ungdomsboende. Vårt mål är att ge barnen trygghet och utveckling i en stimulerande miljö. Vi har fyra gruppbostäder för barn och ungdomar som behöver mycket stöd och hjälp och av olika skäl inte kan bo hemma.

Kontakt

  • Helen Washah
  • Verksamhetschef

  • helen.washah@attendo.se
  • 072-39 394 83
  • Kontakta oss gärna om du har några frågor. Du hittar fler nummer och personer under "Fler kontaktuppgifter".

Adress

Fakta

  • Talade språk: Svenska

Story image

Trygghet och utveckling

Attendo Ösmo barn- och ungdomsboende är ett boende för barn där miljön är anpassad efter barnets behov. Vårt mål är att ge barnen trygghet och utveckling i en stimulerande miljö. Alla barn ska ha en fungerande vardag och meningsfull fritid utifrån behov och önskemål. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda meningsfulla och anpassade fritidsaktiviteter så som ridning, bad, idrott, promenader, fiske, cykling, matlagning, restaurangbesök, biobesök, spela spel, läsa och skapande verksamhet.

Verksamheterna ligger fem mil söder om Stockholm och en mil norr om Nynäshamn. Vi har fyra gruppbostäder för barn och ungdomar som behöver mycket stöd och hjälp och av olika skäl inte kan bo hemma. Boendemiljön är anpassad efter barnens olika funktionshinder.

Story image

Kontaktmannaskap och genomförandeplan

Vårt mål är att alla barn ska ha en fungerande vardag och meningsfull fritid utifrån behov och önskemål. Barnens vardag och fritid planeras tillsammans med föräldrar/företrädare. Varje barn har en kontaktman som ansvarar för stödet och omsorgen kring barnet. På vardagarna går barnen på dagis, fritids eller i skola.

Story image

Hög kompetens och engagemang

Verksamheterna ställer stora krav på kompetens och engagemang hos våra medarbetare. De flesta medarbetare har en omvårdnadsutbildning och lång erfarenhet av att möta med barn med olika diagnoser och funktionsnedsättningar. Merparten har också utbildning i att arbeta med personer med autism.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?