Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Källebergsgatan 27

Attendo Källebergsgatan 27 är en gruppbostad för vuxna i Borås. Här bor personer tillhörande personkrets 1 enligt 9:9 § LSS.

Kontakt

Unit contact image
 • Vera Hashani
 • Verksamhetschef

 • vera.hashani@attendo.se
 • 076-698 55 09
 • Jag heter Vera Hashani och är verksamhetschef här på Källebergsgatan 27 med många års erfarenhet inom vården. Att arbeta inom LSS är något jag brinner för.

  Att få vara med och tillföra livsglädje för de som bor hos oss. Här arbetar vi med individen i centrum och med fokus på Attendos värderingar: Omtanke, engagemang och kompetens.

  Har du frågor om vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till mig!

Adress

 • Källebergsgatan 27

 • 515 32 Borås

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 6

  Talade språk: Svenska

 • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Ljus gruppbostad med mycket värme

Attendo Källebergsgatan 27 är en gruppbostad som ligger i Viskafors. Verksamheten består av 6 lägenheter för personer med intellektuell funktionsvariation, autism eller autismliknande tillstånd.

Gruppbostaden ligger belägen i ett lugnt bostadsområde med närhet till natur. Lägenheterna är ljusa med rum och kokvrå, det finns en stor toalett samt klädkammare. I gruppbostaden finns gemensamhetsutrymmen i form av kök och vardagsrum där vi ofta äter tillsammans, lagar mat och har roliga aktiviteter ihop.

Kika gärna in på vår Instagram-sida där vi ligger upp bilder på saker som vi gör. 

Attendo LSS i Borås💙 (@attendo_boraslss) • Foton och videor på Instagram

Varmt välkommen till oss på Källebergsgatan 27!

Medarbetare med fokus på varje enskild individ

Personalen på Källebergsgatan 27 består av verksamhetschef, platsansvarig, stödpedagog samt stödassistenter. Verksamheten stöttas även av sjuksköterska, arbetsterapeut samt fysioterapeut från Borås Stad. Vi använder ett individanpassat, behov inriktat och systematiskt arbetssätt som syftar till att förverkliga vår vision att alltid sätta individens behov i centrum och stärka individens egna resurser. De aktuella metoderna som lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK (alternativt kompletterande kommunikation) hjälper personalgruppen att skapa en trygg och pedagogisk miljö kring individen På Attendo arbetar vi med Diplomerat stödpersonskap inom våra LSS-verksamheter, vilket innebär att du får en utbildad stödperson från personalgruppen som tillsammans med dig ser till så att du får det personligt stöd och omsorg som du behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Aktiviteter utifrån individuella behov och intressen

Attendo Källebergsgatan 27 är en flexibel verksamhet där vi möter dina individuella behov och intressen. Varje vecka erbjuder vi alla grannar att delta på ett husmöte tillsammans, där vi diskuterar önskemål om gemensamma aktiviteter tillsammans på gruppbostaden. Vi som bor på Källebergsgatan 27 har många olika intressen, men något som särskilt uppskattas är musik, dans, fika och spel! För att nå ökad delaktighet och öka ditt sociala nätverk samverkar vi med olika samhällsaktörer, både offentliga och privata Självbestämmande är utgångspunkten när du får stöd i att utföra dina individuella önskemål om aktiviteter och intressen eller utöva dina färdigheter. Här får du vara precis den du är och med närheten till både stan i Borås, men även vårt lilla torg i Viskafors. Här finns även andra möjligheter och ställen att vistas i så som storsjö och natur.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?