Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Logatan

Attendo Logatan är en gruppbostad för vuxna belägen i Borås. Gruppbostaden har 5 lägenheter. Här bor personer tillhörande personkrets 1 enligt 9:9 § LSS.

Kontakt

Unit contact image
 • Marie Lillvik
 • Verksamhetschef

 • marie.lillvik@attendo.se
 • 072-085 25 69
 • Jag heter Marie Lillvik och är verksamhetschef här. Jag är auktoriserad socionom och har hela mitt yrkesliv värnat om människor i behov av extra stöd och för att få det lilla extra.

  Vi på Logatan strävar efter hög kvalité, omtanke och trygghet och har ett stort engagemang för de som bor hos oss.

  Du är varmt välkommen att höra av dig till mig eller Logatans samordnare Layla Vargas om du har frågor om vår verksamhet!

Adress

 • Logatan 10

 • 507 32 Brämhult

 • Västra Götaland

Fakta

 • Antal platser: 5

  Talade språk: Svenska, Ryska, Albanska, Spanska, Engelska

  Särskild fokus: Personkrets 1, 9:9 § LSS

Fräsch gruppbostad i Brämhult i utkanten av Borås

Attendo Logatan är en gruppbostad som ligger i Brämhult i Borås kommun. Verksamheten består av 5 lägenheter för personer med intellektuell funktionsvariation, autism eller autismliknande tillstånd.

Gruppbostaden ligger belägen i ett lugnt bostadsområde med närhet till natur. Lägenheterna är ljusa med sovrum, vardagsrum, kök och toalett. I gruppbostaden finns gemensamhetsutrymmen i form av kök och vardagsrum där vi ofta äter tillsammans och gör roliga aktiviteter ihop.

Varmt välkommen till Logatan!

 

Medarbetare med fokus på varje enskild individ

Personalen på Logatan består av verksamhetschef, samordnare och stödassistenter. Verksamheten stöttas även av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut från Borås stad. Vi använder oss av metoder och arbetssätt så som lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK och tecken som stöd. All personal på Attendo Logatan är Diplomerade stödpersoner vilket innebär att vi fokuserar på att förverkliga vår vision att stärka individen. Vårt mål är ökad kontinuitet, utveckling och trygghet för den enskilde. Varje boende på Logatan har två utbildade stödpersoner från personalgruppen som tillsammans med dig ser till så att du får det personliga stöd och den omsorg som du önskar för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Aktiviteter utifrån individuella behov och intressen

Attendo Logatan är en flexibel verksamhet där vi möter dina individuella behov och intressen. Varje vecka erbjuder vi alla de som bor på Logatan att delta på ett husmöte tillsammans, där vi diskuterar önskemål om gemensamma aktiviteter tillsammans på gruppbostaden. Vi som bor på Logatan har många olika intressen, men något som särskilt uppskattas är musik, dans, sällskapsspel, filmkvällar och restaurangbesök! Självbestämmande är utgångspunkten när du får stöd i att utföra dina individuella önskemål om aktiviteter och intressen. Här får du vara precis den du är och med närheten till både centrala Borås och den fridfulla naturen kring Brämhult finns det många möjligheter!

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?