Attendo Roshagen

På Attendo Roshagen serviceboende vill vi att du ska få leva så självständigt som möjligt, samtidigt som du ska känna dig trygg med den service vi omger dig med.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Jungfrusundsvägen 75 G

  • 178 38 Ekerö

  • Stockholms län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 6

    Rumsstorlek - 46 kvm

    Talade språk - Svenska

Story image

Naturskönt område på Ekerö

Roshagens servicebostad ligger i Skärvik på Ekerö nära det natursköna fritidsområdet Jungfrusundsåsen. Serviceboendet består av sex lägenheter i tre enplanshus. Du bor i en egen lägenhet är på cirka 46 kvadratmeter. Den har kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning, toalett och dusch samt uteplats. Du har tillgång till en servicelägenhet för umgänge, gemensamma aktiviteter mm.

Cirka 100 meter från Roshagens servicebostad finns en busshållplats där man tar bussen till Skärvik. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Cirka tio minuters bilfärd bort ligger Ekerö centrum med service, butiker, med mera. Vi har nära till naturen och omges av cykel- och promenadvägar.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Story image

Behov och önskemål som styr vårt arbete

På Attendo Roshagen vill vi att du ska få leva så självständigt som möjligt, samtidigt som du ska känna dig trygg med den service vi omger dig med. Det är dina behov och önskemål som styr vårt arbete och vi är noga med att respektera dina åsikter och din unika personlighet. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, och på nätterna har vi sovande jour.

Roshagens serviceboende inom LSS vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt med eventuella psykiatriska tilläggsdiagnoser. Vi är speciellt inriktade på ADHD/ADD, Aspergers syndrom och autism.

Story image

Erfarenhet och kunskap

På Roshagen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Story image

Matglädje

Du lagar maten i din egen lägenhet och får hjälp i köket om du behöver. Helger och högtider kan vi erbjuda gemensamt firande med mat och dryck. Finns det intresse så bjuder vi in anhöriga och legala företrädare till gemensamma eller enskilda träffar någon gång per år.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?