Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Ledsagning & Avlösning

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Augustendalstorget 3

  • 131 52 Stockholm

  • Stockholms län

  • Visa på karta
Story image

Så jobbar vi

Vår ledsagar- och avlösarservice utförs med ett flexibelt synsätt utifrån dina behov. Det är en självklarhet för oss att du har befälet i ditt eget liv. För att få ett nära och tryggt samarbete mellan dig och din ledsagare/avlösare är det viktigt för oss att relationen blir lyckad från början. Det innebär att den person vi anställer matchar dina behov, intressen, önskemål och särskilda förutsättningar.

Vi tror på ett individuellt och flexibelt arbetssätt där uppdraget anpassas efter dig och dina behov. Vi arbetar även med kontinuerliga uppföljningar för att försäkra oss om att allt fungerar som det ska och skapa en god relation med dig.

Story image

Vad är ledsagning

Insatserna ledsagning och ledsagarservice är till för dig som behöver stöd för att delta i fritidsaktiviteter och kulturlivet. Det kan vara att gå på café, vara ute i naturen, träna, promenera eller träffa vänner. Ledsagningen ska göra det möjligt för dig att vara delaktig i samhällslive och ha kontakt med andra.

Det går bra att kombinera olika aktiviteter så länge målet med insatsen uppfylls. Du kan till exempel gå på bio och i sambandmed biobesöket handla dagligvaror. Ledsagning ges enligt socialtjänstlagen (SoL). Ledsagarservice ges enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Både ledsagning och ledsagarservice är avgiftsfri. För att ansöka om ledsagning eller ledsagarservice kontaktar du din stadsdelsförvaltning. Ledsagningen kan användas på ett flexibelt sätt Ledsagning och ledsagarservice beviljas i ett visst antal timmar per månad beroende på hur dina behov ser ut. När du fått besked om hur många timmar du har beviljats kan du fördela dessa timmar som du vill under en period om tre månader.

Om du under en månad inte utnyttjat alla timmar kan du istället använda dem under nästa månad. När en tremånadersperiod tar slut påbörjas en ny. Du kan inte föra över timmar mellan tremånadersperioderna. Den första tidsperioden om tre månader börjar när insatsen börjar gälla.