Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Rödakorsgatan

Attendo Rödakorsgatan i Tyringe riktar sig till personer med psykossjukdom och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I vår gemensamma aktivitetslokal spelar vi biljard, pingis, umgås eller tittar på film. Verksamheten även ett fullt utrustat träningskök.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 28

    Talade språk: Svenska, Polska, Ryska

  • Särskild kompetens: SoL 7 kap. punkt 2 & 3
Story image

Riktar sig till personer med psykossjukdom och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Attendo Rödakorsgatan är ett boende i Tyringe som ligger naturnära med skogen runt hörnet. Rödakorsgatan består av 20 permanenta och 8 korttidsplaceringar.  I Tyringe med omnejd är vi mer kända som ”Syster Annas” som år 2019 kan skryta med 100 års erfarenhet och historik inom vård och omsorg. Attendo Rödakorsgatan i Tyringe är verksamma inom socialpsykiatri med både permanent och korttidsboende.

Boendet riktar sig till personer med psykossjukdom och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi erbjuder insatser enligt SoL, både långtidsboende och korttidsboende/rehabilitering, för kvinnor och män från 18 år och uppåt. Rödkorsgatan ligger i Hässleholms kommun med närhet till både kommunikationer och aktiviteter av olika slag. 

I vår gemensamma aktivitetslokal spelar vi biljard, pingis, umgås eller tittar på film. Verksamheten även ett fullt utrustat träningskök. 

Story image

Stödjer och uppmuntrar

På Attendo Rödakorsgatan jobbar vi med IBIC vilket ger en klar och tydlig individuell genomförandeplan för brukaren. Vi använder oss också av MI (Motiverande Intervjuer) för att hjälpa varje individ till beslut som ger dem en förhoppningsvis tydligare och bättre riktning i sina val.

Vi erbjudet MET som är en beroendebehandling som bygger på MI och innebär i korthet att man använder Motivational Interviewing (på svenska Motiverande samtal) för att undersöka alkoholens roll för individen ur ett medicinskt, psykologiskt och socialt perspektiv. Kartläggningen av alkoholens eventuella effekter består av en intervju, ett antal frågeformulär samt alkoholrelaterade biomarkörer. MI används också för att återkoppla och värdera undersökningsresultaten. Efter återkopplingssamtalet följer tre MI-samtal.

En närstående rekommenderas att delta i samband med återkopplingssamtalet. Vartefter som Individens motivation ökar och diskuteras, kan den också konkretiseras i en skriftlig plan för förändring av alkoholkonsumtionen, som i efterföljande samtal följs upp.

Utöver detta använder vi oss av ESL, som är en metod som sätter individen i fokus för att ta stärka upp och hjälpa Kunden att bli så självständig som möjligt.

Förutom nämnda metoder jobbar personalen tillsamman med arbetsterapeut där vi använder FIM (Functional Independence Measure) vilket gör att vi kan sträva efter att stödja boenden i sin ADL där vi agerar efter mottot ”Att stärka individen”.

Story image

Medarbetare inom många olika områden

Attendo Rödakorsgatan har en verksamhetschef och två platsansvariga.

Medarbetargruppen består av samordnare, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, stödpedagoger, stödassistenter, kockar, lokalvårdare och vaktmästare.

Under dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på Rödakorsgatan, övrig tid bemannas med sjuksköterskor i beredskap.

Vår konsultläkare besöker verksamheten varannan vecka. Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter i vår verksamhet. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra kockar skapar menyer som är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att: 

du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Behöver du göra en placering?