Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Tallbackagården

Attendo Tallbacka Gården är ett särskilt boende för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Hemlik & trygg miljö utanför Jönköping.

Kontakt

Adress

Fakta

  • Antal platser - 24

    Talade språk - Svenska, Engelska, Spanska

    Byggt år - 1927

  • Särskild kompetens: SoL 7 kap.
Story image

Erbjuder en hemlik och trygg miljö

Attendo Tallbacka Gården är ett särskilt boende för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Verksamheten är belägen i ett naturskönt område utanför Jönköping där vi erbjuder en hemlik och trygg miljö med närhet till personal och sjuksköterska dygnet runt. Dagligen erbjuds fritids- och rehabiliterande aktiviteter på eller utanför enheten. Tillsammans med din kontaktman och sjuksköterska planerar ni veckan enligt dina behov och önskemål.

Attendo Tallbacka Gården består av en boendeenhet med 17 platser fördelade på tre avdelningar. Möbler ingår, men för den som önskar finns möjlighet att möblera själv. På varje avdelning finns ett allrum med sittgrupper och TV för avkoppling och gemenskap. Det finns möjlighet till fysisk aktivitet såsom pingis och gymträning på enheten och i närområdet finns flera olika promenadstråk att välja på och en stor trädgård att vistas i under sommarhalvåret.

Goda buss och tågförbindelser finns.

Följ oss på Instagram
Story image

Varje boende har en kontaktperson i medarbetargruppen

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro med god livskvalité utifrån indivuella förutsättningar och behov. Tillsammans med personalen formar ni en genomförandeplan som beskriver vilka insatser ni önskar och hur personalen kan ge sitt stöd på bästa sätt. Varje boende har en kontaktperson i medarbetargruppen att vända sig till vid frågor eller funderingar. Vi har en ansvarig sjuksköterska, och en arbetsterapeut som förskriver hjälpmedel och arbetar med rehabilitering samt läkare som besöker verksamheten regelbundet.

Vi erbjuder dagliga aktiviteter utifrån individuella veckoscheman, såsom promenader, social samvaro, sällskapsspel, utflykter mm.

Story image

Medarbetare inom olika vårdområden

Våra medarbetare arbetar inom olika områden och har olika utbildningar såsom arbetsterapeut, sjuksköterskor, stödassistenter, stödbiträden samt husmor och vaktmästare. Under dagtid måndag till fredag finns specialistsjuksköterska på Tallbacka Gården, övrig tid finns beredskapssjuksköterska.

Konsultläkare med specialist i psykiatri besöker enheten en till två gånger per månad och kontaktas därutöver vid behov. För somatiska besvär anlitas vårdcentralen i Norrahammar.

Vi erbjuder stödsamtal utifrån MI och ESL metoder.

Story image

Matglädje

Kosten och måltiderna är en viktig del i livet för att vi ska må bra, trivas och behålla god hälsa. Måltiderna serveras i den gemensamma matsalen på enheten.

Quote

"Jag stortrivs och tycker att aktiviteter, gemenskap, humor och värme är viktigt för den enskilde."

Devider

Jonas Rydell

Medarbetare

Behöver du göra en placering?