Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Treklövern

Vi tar emot vuxna i mogen ålder med psykiska funktionsnedsättningar samt missbruksproblematik. Ett tryggt och hemtrevligt boende med nio platser i stadsmiljö samt tre stycken lägenheter.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Storgatan 4

  • 521 42 Falköping

  • Västra Götalands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser: 12

    Talade språk: Svenska, Engelska, Finska, Albanska, Kurdiska

    Byggt år: 1990

  • Särskild kompetens: TEACCH-modellen SoL 7 kap. Män och kvinnor från 20 år
Story image

Ett tryggt och hemtrevligt boende

Treklövern är centralt belägen i den pittoreska små staden Falköping. Det är lätt att ta sig till oss från Göteborg och Stockholm med allmänna kommunikationer. Det tar ca 1 t till Göteborg med tåget. Sedan är det ca 1 till boendet. Ett tryggt och hemtrevligt boende med nio platser i småstadsmiljö samt tre stycken lägenheter.

Vårt övergripande mål är att skapa ett trivsamt boende och höja livskvalitén för den boende. Målet är att den boende i framtiden ska kunna leva så självständigt som möjligt. Utslussning kan bli aktuellt. Detta skall ske i samråd med anhöriga och med uppdragsgivare samt med den boende genom personlig dokumenterad vårdplan.

Vi tror på en utslussning i en miljö som liknar kundens hemmiljö i så stor utsträckning som möjligt, eftersom de flesta människor idag bor i städer. Att träna i en småstads stadsbebyggelse ger kunderna större möjlighet att lyckas i en normal hemmamiljö. Det finns även tillgång till tre stycken fristående lägenheter att tränas i.

Story image

Våra metoder och kompetens

Vi är en stabil personalgrupp som trivs med varandra och med våra kunder. Vi har tillsammans lång erfarenhet av personer med varierande psykisk ohälsa. Vi tar emot både män och kvinnor över 30 år. Vi har erfarenhet av schitzofreni, bipolär sjukdom, depressioner, missbruk och självskadebeteende.

Vi använder oss som metod lågaffektivt bemötande, ELS och motiverande samtal. Personalgruppen består av verksamhetschef, stödassistenter, en sjuksköterska och en konsultläkare. Personalen har kontinuerlig handledning av psykolog.

Behöver du göra en placering?

Stödjer och uppmuntrar

Vi har kontinuerligt boendemöte där vi diskuterar tillsammans dagsaktuella ämnen och tar emot synpunkter. Vi har en förslagslåda där man kan lämna sina synpunkter anonymt om man inte är bekväm med att framföra sin åsikt under boendemötet.

Kunderna och personalen äter frukost tillsammans och lunchen beställer vi från närliggande restaurang. Det finns alltid en kött-och en fiskrätt samt en vegetarisk alternativ att välja mellan. Middag lagar vi tillsammans på boendet.

Det finns möjlighet till olika aktiviteter. Det finns ett badhus och gym inom promenadavstånd. Vi gör ofta utflykter till den storslagna naturen vi har inpå knuten. Hornborgasjön ligger i närheten och har man tur kan man se den berömda trandansen. Vi anordnar filmkvällar.

Vår verksamhet präglas av Attendos ledord: Omtanke, engagemang och kvalite samt respekt för varandra och transparens inom verksamheten. Vi tror på det goda hos människan och vi accepterar varandras styrkor och svagheter.

Välkommen till oss!