Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Mejerigatan

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här kan du ha en skön stund i spabadet efter ett träningspass i gymmet eller njuta en i vår trädgård i gemenskap. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image
 • Caroline Jaeger
 • Verksamhetschef

 • caroline.jaeger@attendo.se
 • 073-368 26 04
 • Hej, Jag heter Caroline Jaeger och ansvarar för Attendo Mejerigatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 54

  Talade språk - Svenska, albanska, arabiska, ryska, farsi, ukrainska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

  Byggt år - 2017

  Spa, Trädgård, Gym

Story image

Demensboende och äldreboende

Attendo Mejerigatan är ett äldreboende i Vellinge. Det är ett modernt och trivsamt boende med ljusa lägenheter och rymligt badrum. I de trevliga gemensamma ytor bjuds det in till social samvaro och trivsamma stunder. 

Attendo Mejerigatan är byggt och anpassat för att fungera både som demensboende och äldreboende med totalt 54 lägenheter fördelat på tre våningsplan med nio lägenheter i varje enhet.

Med Sport och Spa som inriktning har detta livsstilsboende fokus på välmående i både kropp och sinne. Här kan du njuta av en skön stund i spabadet efter ett träningspass i gymmet eller titta på spännade matcher med favoritlaget i gemenskap.

Boendet är centralt beläget i Vellinge och har en egen trädgård där vi umgås, dricker kaffe och har det bra.

Story image

Bastu- eller bubbelbad

I vårt SPA kan du njuta av bastu- eller bubbelbad och i träningslokalen finns möjlighet att hålla igång. Vi har även en sportbar med storbilds TV för dig som är intresserad av att följa vad som händer i sportvärlden. Vår äldrepedagog bjuder in och planerar verksamhetens aktiviteter. Dagligen erbjuds ett varierat utbud med aktiviteter utifrån våra kunders önskemål. 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:

 • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
 • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
 • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
 • vi tillreder mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
 • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag! 

Quote

"SPA:et och bastun är bra, det kan jag inte få för mycket av!"

Devider

Ger 89 år

Boende

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?