Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Enhagsslingan

Enhagsslingan 11, Täby

Välkommen till oss

Eldrin Khan, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
30-42 kvm
Talade språk
Svenska, finska, polska, spanska, persiska, arabiska, tigrinska, engelska, franska, filippinska, thailändska, serbiska, kroatiska, ryska

Boende

Fina lägenheter och gemensamhetsutrymmen

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov. Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende. 

Vi är ett livsstilsboende med konceptet Utevistelse & Trädgård. Här använder vi trädgården och närmiljön som en naturlig del av vardagens sysselsättning. Vi har stora gemensamma ytor för aktiviteter samt en rogivande relaxavdelning med bastu. Här finns en stor grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, potatisland, växthus, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. På Attendo Enhagsslingan har vi roligt och tillsammans skapar vi en härlig miljö att vistas i.

Omsorg & Aktiviteter

Varierande och personanpassade aktiviteter

Hos oss får du en kontaktperson som ser till dig och dina önskemål alldeles extra mycket. Alla boende har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är ansvarig för din hälso- och sjukvård.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning samt en omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter och försöker möta alla de önskemål våra boende har. Att leva livet hela livet är vårt motto och vi har roligt tillsammans. Närstående är alltid välkomna att vara med på våra dagliga aktiviteter.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, aktivitetssamordnare, undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsterapeut och fysioterapeut försörjs via Attendos mobila rehabteam och kommer till oss en gång i veckan eller vid behov. På Enhagsslingan har vi tillgång till sjuksköterska dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. Trivselsamordnaren arbetar med Attendos koncept Utevistelse & Trädgård och ansvarar för att våra boenden ska ha en meningsfylld vardag med mycket aktiviteter. Våra demensavdelningar har tillgång till Attendos demensteam som vid behov kan ge stöd till våra medarbetare. Alla medarbetare har gjort Demens ABC. Tillsammans med de boende bildar vi ett professionellt team där vi tar till vara på livslång erfarenhet och yrkeskunskap.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

Vi har en mycket fin arbetsmiljö både inne och ute, våra medarbetare är engagerade och hjälpsamma.

Emina Ajdinovic Samordnare

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.439208,"lng":18.037443},"content":"<h4>Attendo Enhagsslingan, äldreboende i Stockholm</h4><p>Enhagsslingan 11 </br> 187 40 Täby </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.439208,18.037443' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Enhagsslingan 11,
187 40 Täby
Stockholms län

Öppna vägbeskriving