Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Fortuna-Onnela

Stenbrohultsvägen 6, Uppsala

Välkommen till oss

Maria Probst, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
40
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
svenska, finska, engelska

Välkommen!

Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller större omvårdnadsbehov, beläget i Sävja i Uppsala. Vi är ett livsstilsboende och arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård. Här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan.

Boendet

Modernt och naturnära äldreboende

Här finns 40 ljusa, moderna och trivsamma lägenheter fördelade på två våningsplan. Varje plan har gemensamt kök, allrum och balkong som vi använder flitigt.

Vi har en stor och fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Vårat lusthus nyttjar vi under året där vi bl.a. fikar eller bara kopplar av i en härlig miljö. Ett utegym finns som lockar till rörelse och under de varmare månaderna har vi ett hönshus som vi tar hand om och plockar fina ägg som hönsen lagt. 

Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.

Varmt välkomna och kontakta oss om du vill veta mer! 

Följ oss gärna på Instagram

Lägenheterna

Trivsamma lägenheter

Våra trivsamma lägenheter är ca 32m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum. 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur Du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

 

 

 

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på ditt sätt

På Attendo Fortuna Onnela arbetar vi som ett team för att ge dig bästa vård och omsorg. En del i detta är att en individuell genomförandeplan upprättas, där dina önskemål och behov beskrivs, så att vi kan ge den vård och omsorg som bäst passar dig.

Vårt koncept Utevistelse & Trädgård genomsyrar våra aktiviteter och här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Fortuna-Onnela lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar omsorgspersonal och finns på plats dygnet runt.

Utöver dessa består våra medarbetare av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor samt verksamhetschef. Vi har hälsoinspiratörer som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Matglädje

Måltiden är en lugn och trivsam stund

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Som närstående upplever jag omsorgen på Attendo Fortuna-Onnela som väldigt trygg! Jag tycker att ni är fantastiska! Trodde inte att det fanns så fint boende!"

Britt-Marie, April 2021 Närstående till hyresgäst på Attendo Fortuna-Onnela

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.808909,"lng":17.697216},"content":"<h4>Attendo Fortuna-Onnela, äldreboende i Uppsala</h4><p>Stenbrohultsvägen 6 </br> 757 58 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.808909,17.697216' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Stenbrohultsvägen 6,
757 58 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving