Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Fresta Södra Allé

Fresta Södra Allé 2, Upplands Väsby

Välkommen till oss

Mikaela Berggren , Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
31 kvm
Talade språk
svenska, spanska, persiska, franska, ryska, estländska, finska, engelska

Boendet

Nybyggt äldreboende i lugnt och naturnära område

Hösten 2017 öppnades Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby. Det är ett modernt äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård, med fina omgivningar nära härlig natur och trevliga promenadstråk. Här finns en grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. Även inne är det trivsamt med rymliga, ljusa lägenheter och gott om gemensamma utrymmen för samvaro. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Här erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du är intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

I stort sett allt är bra på Fresta. Det är precis som att bo hemma. Vi har så fin kamratskap vi som bor här.

Birgitta 82år Boende på Attendo Fresta Södra Allé

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Fresta Södra Allé och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.51984,"lng":17.963035},"content":"<h4>Attendo Fresta Södra Allé, äldreboende i Upplands Väsby, Stockholm</h4><p>Fresta Södra Allé 2 </br> 194 54 Upplands Väsby </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.51984,17.963035' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Fresta Södra Allé 2,
194 54 Upplands Väsby
Stockholms län

Öppna vägbeskriving