Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Postflyget

Postflyget, Göteborg

Välkommen till oss

Fanny Eriksson, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Fanny och ansvarar för Attendo Postflyget. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Boendet

Rymliga och ljusa lägenheter

Attendo Postflyget är ett nytt modernt äldreboende och livsstilsboende i Torslanda med inriktning Sport & Spa, dit personer med beviljat bistånd flyttar. Här finns 54 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter fördelat på 6 avdelningar och fina gemensamma utrymmen för samvaro.

Boendet ligger mitt i den nya, mysiga stadsdelen i Amhult som byggs etappvis. Området ligger på platsen där Torslanda flygplats var verksam fram till 1977. I angränsning till verksamheten ligger mataffärer, apotek, vårdcentral och annan dagligvaruhandel. Boendet kommer med sitt läge vid Öckeröleden att ha gångavstånd till havet, bad och båtliv.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Ladda ner faktablad

Bilder

Bilder

Här kan du se bilder och illustrationer på hur lägenheter och gemensamma lokaler ser ut i Postflyget. Du bestämmer själv hur du vill möblera och inreda din lägenhet.

Omsorg & Aktiviteter

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteterna på boendet kommer följa vårt koncept Sport & Spa. Det innebär att vi bjuder in till sportaktiviteter som träning, stavgång och annat roligt. När du är klar avslutar vi med en smoothie i sportbaren.

Vi kommer också ordna trevliga aktiviteter i vår spaavdelning som t.ex. bastukvällar, manikyrdagar och bad.

Medarbetare

Medarbetare med gedigen erfarenhet och specialkompetens

På Attendo utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål.

Genom våra brukarråd tar vi tillvara på våra kunders önskemål och synpunkter som input till att förbättra och utveckla våra arbetssätt och vår verksamhet.

Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Matgläde

Välkommen till bords!

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter hos oss. Då samlas de flesta i köket, äter god mat och har en trevlig stund tillsammans. Vi är måna om att erbjuda vällagad och näringsriktig mat i en harmonisk miljö och Attendo har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra menyer är säsongsanpassade och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket och menyerna är framtagna i samråd med kostvetare och dietist.

Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt koncept Matlust här

"Jag är så tacksam att mamma är hos er. Ni är så omtänksamma. Mamma har fått social samvaro med andra, känner trygghet och stöd från er. Personalen är fantastisk. "

Annelie Wallin Närstående

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Postflyget och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.708313,"lng":11.7782552},"content":"<h4>Attendo Postflyget, äldreboende i Göteborg</h4><p>Postflyget </br> 423 37 Göteborg </br> Västra Götalands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.708313,11.7782552' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Postflyget,
423 37 Göteborg
Västra Götalands län

Öppna vägbeskriving