Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Terra Nova

Modernt äldreboende i naturskönt område och med fin innergård som bjuder in till härliga promenader. Här umgås vi bland annat på goda middagar och ordnar musikunderhållning.

Kontakt

Unit contact image
 • Janet Useinovska
 • Verksamhetschef

 • janet.useinovska@attendo.se
 • 072-144 05 65
 • Hej,
  Jag heter Janet Useinovska och ansvarar för Attendo Terra Nova. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 60

  Rumsstorlek: 30 kvm

  Talade språk: Svenska

 • Särskild kompetens: Demens
Story image

Äldreboende i naturskönt område

Attendo Terra Nova är ett modernt äldreboende på Gotland med 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. På plan två finns tre avdelningar med särskilt boende och på plan 1 tre avdelningar med demensboende.

Lägenheterna är på ca 30 kvadratmeter med kokvrå, toalett och dusch. De är utrustade med säng, madrass och sängbord.

På varje avdelning finns 10 lägenheter samt utrymme för samvaro, kök och tvättstuga. På vår innergård finns fina gångvägar där man kan promenera självständig. På plan två har vi en stor samlingssal där vi har gemensamma aktiviteter och middagar samt musikunderhållning som är uppskattade inslag.

Attendo Terra Nova ligger i ett naturskönt område med skog och villaområden.

Story image

Vi skapar en trevlig vardag

Vi lägger fokus på god vård och omsorg som utgår från de boendes egna önskemål och behov. Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter som kan ske i grupp eller enskilt, inne och ute.

Story image

Medarbetare inom olika områden

På Attendo Terranova finns en verksamhetschef med ansvar för hela verksamheten. Vi har undersköterska/vårdbiträden dygnet runt och sjuksköterska på plats på dagtid. Övrig tid har vi hjälp från Attendo Sudergården.

Vi har besök av läkare varje vecka och vid behov från Unicare Vårdcentral. Två dagar i veckan har vi även arbetsterapeut och fysioterapeut på plats. Vi har också fotvårdare och frisör som kommer till oss.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?